Trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) säger i ett pressmeddelande att det inte blir några skip-stop på Bålstalinjen. Foto: Linda Gren

M: Alla tåg kommer stanna i Spånga och Kallhäll

Förslaget att låta vissa pendeltåg köra förbi Spånga och Kallhälls station utan att stanna har skrotats. I alla fall för den här gången.

Det kommer att bli fler, inte färre avgångar från Spånga station och tågen kommer att stanna hela vägen

När landstinget 2015 presenterade sitt skipstop-förslag för pendeltågen på Bålstalinjen var det många som reagerade. Förslaget innebar att vissa tåg skulle hoppa över mindre stationer på linjen, förslagsvis Spånga och Kallhäll.

Enligt landstingets beräkningar skulle införandet av skipstop spara resenärer längre ut runt fem minuter i restid.

Kritiserat förslag

Boende både i Järfälla och Spånga var kritiska till förslaget.

– Det är alltid en massa folk som kliver av och på här, så det vore väldigt märkligt om tågen skulle åka förbi Spånga, sa Spångabon Monica Aggestål-Samuelsson då.

”Spånga är en knutpunkt”

Inga skip-stop

Enligt förslaget skulle de nya skipstop-tågen börja köra i samband med Citybanans öppnande. I juli invigdes Citybanan, men några skipstop ser det inte ut att bli på Bålstalinjen. Det meddelade trafiklandstingsrådet Krisoffer Tamsons (M) i ett pressmeddelande på Spångamoderaternas facebook-sida i juli.

– Det kommer att bli fler, inte färre avgångar från Spånga station och tågen kommer att stanna hela vägen på den grenen i pendeltågsnätet, säger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M).

Betyder det att landstinget helt skrotar idén om skipstop på Bålstalinjen?

– Vi har utvärderat olika upplägg för pendeltågstrafiken sedan 2014 tillsammans med flera andra aktörer. Här och nu har vi inte ansökt hos Trafikverket om några snabbtåg kommande år för Bålstagrenen. Men inget är skrivet i sten för vad som händer därefter, säger Claes Wersäll, pressekreterare för Moderaterna i Stockholms läns landsting.

Pendelavgångarna kan bli färre i Kallhäll

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bibblan tipsar: Tre böcker om kvinnors öden

Nyheter Marikka Patrakka, bibliotekspedagog på Hässelby gårds bibliotek, ger tips på tre aktuella romaner om kvinnor vars öden påverkats av det som hände för länge sedan.fredag 18/8 17:10

Bibblan bjussar på sina bästa boktips

Nyheter Sugen på en god bok men inte hittat någon som lockar? Från och med nu kommer experterna från biblioteken runtom i Västerort ge sina bästa boktips till våra läsare varannan vecka.fredag 18/8 17:09