Helt absurt, anser Cecilia Brinck (M) om att Rörstrandsgatans krögare ombeds tas ner delar av sina uteserveringar efter stadens miss. Foto: Mimmi Epstein/Peter Knutson

M om missen på Rörstrandsgatan: "Låt uteserveringarna vara kvar"

Låt krogarna ha kvar sina stora uteserveringar på Rörstrandsgatan – den här sommaren. Det anser Moderaterna efter stadens miss. Men partiet lovar ingen permanent regellättnad.

  • Publicerad 13:58, 22 jun 2017

Igår rapporterade Stocksholmdirekt att krogar och fik på Rörstrandsgatan har uteserveringar på trottoarerna och i gatan, även utanför sommargågatan

Men att tillåta de dubbla uteserveringarna var ett misstag, enligt trafikkontoret, som nu ber företagarna att krympa sina serveringar ordentligt.

"Vi får stå vårt kast"

Helt absurt, anser Cecilia Brincktrafikpolitisk talesperson för Moderaterna i Stockholm.

– Näringsidkare har anpassat sin verksamhet efter de här beskeden. Sen kommer staden på att ”vi har gjort fel”. Nu är det rimliga att vi får stå vårt kast efter det här fåniga byråkratiska misstaget, säger hon.

Men hon vill inte att staden som huvudregler tillåter uteserveringar både på trottoaren och i parkeringszonen även utanför gågator, såsom krögarna nu har fått tillstånd att göra på Rörstrandsgatan.

Ilskan i SoFo: Krögare vill stoppa bilar på HELA Skånegatan

– Nej, inte generellt men det kan vara lämpligt på en del gator. Jag tror vi behöver titta på de här reglerna, säger Cecilia Brinck (M).

Oklar framtid för sommargågatorna

Hon ger inte heller ett definitivt besked om framtiden för stadens sommargågator vid ett eventuellt maktskifte efter nästa val. Moderaterna vill att alla sommargågator ska utvärderas först.

– På en del gator som på Rörstrandsgatan har det fungerat bra och det kan finnas fler gator där det kan fungera. Men det finns också legitima skäl att köra bil i stan, även om man inte behöver göra det överallt hela tiden, säger Cecilia Brinck (M).

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

INSÄNDARE. Bygg en cykelbana ovanpå Götgatan

Debatt Vill se en egen "highline" på Södermalm "Bygg en cykelbana ovanpå Götgatan på Södermalm för att undvika konflikter mellan cyklister, fotgängare och bilister", skriver insändarskribenten.måndag 23/4 14:47

Jätteodling öppnar på Garnisonens tak

Nyheter Nytt taklandskap Ett av innerstans längsta tak ska inte längre vara oanvänt.måndag 23/4 11:57