Smittat? Skolans kök undersöks efter utbrottet. Foto: Mostphotos

Magsjukeutbrott på skola i Tumba – minst 100 elever och personal sjuka

Minst 100 elever och personal på Kassmyraskolan har insjuknat i magsjuka. Nu är skolans kök stängt och undersöks av miljö- och hälskyddsenheten. "Det är en av orsakerna som utreds", säger Fredrik Plahn, rektor.

  • Publicerad 12:23, 18 maj 2017

Vid halvåtta i morse hade 80 barn och 20 vuxna i personalen på Kassmyraskolan i Kassmyra sjukanmälts för magsjuka. Då gick skolan ut med informationen och en varning till föräldrar.

– I nuläget har vi 32 barn på skolan. Vi har skickat hem så många barn som möjligt. Vi har också uppmanat föräldrar att hålla sina barn hemma, säger rektor Fredrik Plahn.

Köket saneras

Nu utreds orsakerna till magsjukeutbrottet, och en misstanke är matförgiftning. Köket är stängt och undersöks just nu av livsmedelsinspektörer från kommunens miljö- och hälsoskyddsenhet.

– Köket är en av de orsaker vi undersöker. Jag vet inte hur länge köket kommer att vara stängt, det får miljö- och hälsoskyddsenheten avgöra, säger Fredrik Plahn.

Smittskyddsenheten intervjuar nu insjuknade för att försöka kartlägga smittan.

Skolan höll öppet under torsdagen, men undervisningen ställdes in. Till lunch bjöds det på pizza.

– Vi är öppna för omsorg, men har ingen vanlig undervisning. Elever och personal är ute på skolgården, säger Fredrik Plahn.

En förälder vars barn är hemma med magsjuka känner sig orolig.

– Som förälder blir man ju lite orolig när man har ett barn som insjuknat tillsammans med 100 andra elever och lärare. Jag blev uppringd av skolan som sagt att Smittskyddsenheten kommer kontakta mig. Då går ju tankarna direkt till att det kanske inte handlar om en vanlig magsjuka, säger föräldern som vill vara anonym.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.