Erik Olsson framför nya lokalerna på Valhallavägen. Foto: Patrik Wirén

Mäklare tar över populärt hörn – betalar igen med konst

De vill göra upp med bilden av mäklaren som tar över lokalen på hörnet och gör om den till ett dött kontor. Erik Olsson testar en ny grej på Östermalm.

  • Publicerad 18:35, 7 maj 2017

– Förhoppningsvis tillför vi mer än några skrivbord.

Orden kommer från mäklaren Erik Olsson.

Tio månader efter att klassiska videobutiken Buylando tvingades stänga har dörrarna återigen öppnats till lokalen på Valhallavägen. När Erik Olsson Fastighetsförmedling här öppnar sitt tredje kontor i stan är det bostadsrätter istället för videofilmer som är i fokus.

Det är inte första gången på senare tid som ett gäng mäklare lägger beslag på en populär adress.

Men Erik Olsson själv är fast besluten att bli en social kraft i området.

Det lokala är väldigt viktigt, säger han.

– Våra mäklare har till exempel sina kvarter som de alltid arbetar med och för några dagar sedan stod vi här utanför och bjöd på kaffe till den som ville ha. Vi jobbar även väldigt mycket med events av olika slag där vinsten går till välgörenhet och har bland annat samarbetet med Stockholms Stadsmission under lång tid.

Östermalms klassiska videobutik stänger: mäklare tar över lokalen

Istället för bostadsannonser ska de vita väggarna prydas av omväxlande konstutställningar med unga oetablerade konstnärer. Erik Olssons kollega Johan Nordenfelt förklarar att den som flyttar vill sätta en personlig prägel på sitt nya hem med hjälp av konst.

– Vi har en yta och tillgängliga väggar, så varför inte? Vi kan vara en plats för unga konstnärer som inte har möjlighet att synas annars. Här blir konsten tillgänglig samtidigt som det är ett sätt att få in folk i butiken.

Den första konstutställningen är ännu inte inbokad men förhoppningsvis kommer den att vara redo för beskådan efter sommaren.  

Varför delar alla sina Hemnet-annonser på Facebook?

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Rädda Astoria i uppror mot rivningarna

Nyheter "Ockupation är inte uteslutet" Byggarbetare stoppades på måndagsmorgonen i huvudentrén till Astoriahuset på Östermalm. Rädda Astoria planerar dessutom nya blockader – och utesluter inte ockupation.måndag 22/1 19:00

Nya krav på torg vid Kronobergsparken

Nyheter L fortsätter driva frågan trots ovilja från staden Liberalerna på Kungsholmen vill göra platsen vid polisens garageinfart nedanför Kronobergsparken till ett torg. Trafikkontoret är tveksamma till idén.måndag 22/1 16:31