Barnet föll cirka tre meter när glasskivan på trappavsatsen gav vika. Foto: Privat

Mamma i chock efter allvarlig förskoleolycka

Det barn som igår föll tre meter från en trappavsats på en förskola i Västertorp vårdas ännu på sjukhus – men ska efter omständigheterna må okej. "Jag är i chock och kan inte ta in att det har hänt", säger barnets mamma

  • Publicerad 15:48, 24 nov 2017

Hjärtat stannar och man bara undrar hur detta kan ha skett

Det var i torsdags morse som ett barn föll cirka tre meter på en förskola i Västertorp när en glasskiva på trappavsatsen gav vika. Polisen utreder nu ärendet som en trolig arbetsplatsolycka.

StockholmDirekt har under dagen varit i kontakt med mamman till barnet som efter omständigheterna mår bra, men hålls kvar på sjukhus med en skallfraktur och en blödning mellan skallbenet och hjärnan.

– De ringde mig när det hade hänt och jag skyndade dit, hjärtat stannar och man bara undrar hur detta kan ha skett, säger hon och berättar att hon möttes av en blodpöl när hon kom till förskolan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Enligt det kommunala bolaget Sisab som förvaltar förskolan blev glasskivan som gav vika ditsatt så sent som i måndags efter att ha varit felanmäld tidigare.

– Något gick fel, men vi vet ännu inte riktig hur detta kunde hända. Vi utreder detta från vårt håll nu, säger Thomas Bergsell, pressansvarig för Sisab.

Sisab har kontrollerat trappan och bygger nu ett extra skydd i trä vid trappavsatsen som ska vara klart idag. De har även skickat ut fastighetsvärldar till samtliga förskolor som de ansvarar för runt om i Stockholm.

– Vi började med det igår och avslutar idag. Om det är något vi tycker ser misstänkt ut så skickar vi ut en besiktningsman. Nu handlar det om att säkerställa förskolan så att den är en trygg och säker plats tills på måndag, då verksamheten är igång igen, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Mamman till barnet är i chockad när vi pratar med henne och säger att en sådan här sak inte ska få hända.

– Man lämnar sitt barn och tror de ska vara trygga på förskolan. Mitt barn hade änglavakt, men jag kommer hela tiden tänka – tänk om det hade gått värre, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

16-åringen häktas för knivdådet i Enskede

Nyheter Tidigare dömd för flera brott: "Lång bakgrund av kriminella handlingar” Den 16-åring som misstänks för knivmordet på en 17-åring elev på Enskede Gårds gymnasium har nu häktats misstänkt för mord. Han är tidigare dömd för flera brott och fick så sent som i januari ett...fredag 15/12 16:38

16-åring begärd häktad misstänkt för mord

Nyheter Greps efter knivdådet på Enskede gårds gymnasium Den 16-åring som misstänks för att ha dödat en 17-åring på Enskede gårds gymnasium i onsdags har begärts häktad av åklagare.fredag 15/12 13:14