Misshandeln ska ha ägt rum utanför ingången till Mörby centrum tidigare i år. Foto: Roffe Andersson

Man dömd för misshandel mot kvinna i Mörby

En manlig Danderydsbo ska betala 8000 kronor i skadestånd till en kvinna efter att ha blivit dömd för misshandel i Mörby centrum i januari tidigare i år.

Det var den 17 januari i år som en kvinna stod utanför ingången till Mörby centrum tillsammans med några vänner - då ska en berusad man ha närmat sig sällskapet och frågat kvinnan "är du sjuk?". Kvinnan ska ha uppfattat mannen som förvirrad och svarade "ja" till mannen och hoppades att han då skulle gå förbi dem. Den berusade mannen ska då ha svarat "det märks" och fortsatt gå. Men en manlig vän till kvinnan ska då säga något i stil med "vilken sjuk gubbe", varpå mannen ska ha kommit tillbaka.

Ska ha bett om ursäkt

Mannen ska då ha slagit kvinnan precis under hakspetsen och enligt förhör med målsägande så ska hon ha bett mannen att stanna kvar på platsen för att invänta polis, samtidigt som mannen ska ha skrattat och gått från platsen. Kvinnan redogör dock att mannen ska ha bett om ursäkt och enligt hans egna utsago ska han bara ha nuddat henne.

Mannen döms nu i Attunda Tingsrätt för misshandel och ska betala 8000 kronor i skadestånd till kvinnan. Tingsrätten menar att mannen ska ha begått handlingen med uppsåt.

Målsägande har därefter påträffat mannen, som bor i närheten av Mörby centrum, tre-fyra gånger och säger att hon vänder undan när hon ser honom.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vallentunabon borta från hemmet i 30 minuter – då slog tjuven till

Nyheter Plockade ut ett fönster Vid klockan 11 idag larmades polisen om ett misstänkt villainbrott på Jarlavägen.torsdag 21/9 15:23

Tjänade över 100 000 på loppis i Brottby – skänker bort allt!

Nyheter "Jag klarar mig på min pension" Hon har tjänat ihop 115 000 kronor, via sin loppis i Brottby, till Världens Barn sedan maj. Nu funderar hon på att skippa storgalan och istället dra till Mallorca.torsdag 21/9 14:14