Rån. På tisdagsförmiddagen greps en man som misstänks ha rånat en matbutik i Vällingby centrum. Foto: Arkiv

Man gripen efter rån mot matbutik i Vällingby

Under tisdagsförmiddagen utsattes en matbutik i Vällingby för ett rån. En väktare skadades i samband med att denne försökte att gripa mannen.

  • Publicerad 11:08, 30 jan 2018

Polisen har nu gripit en man som misstänks för rån mot en matbutik i Vällingby vid 09-tiden i morse.

– En person är gripen i närområdet, misstänkt för rån, säger Towe Hägg, på polisens ledningscentral.

Gjorde motvärn

En väktare i tjänst som försökte gripa mannen på plats blev i samband med det skadad.

– Jag vet att det skedde i samband med att väktaren skulle gripa personen som då gjorde motvärn. Men jag vet inte under vilka omständigheter. Ambulans är på plats men enligt patrullen på plats ska skadorna inte vara livshotande, säger Towe Hägg.

Det är ännu oklart om och i så vad den misstänkte ska ha fått med sig från butiken.

– En förundersökning om rån är inledd vilket innebär ett fullbordat rån. Men det är initiala uppgifter så rubriceringen kan komma att ändras, säger Towe Hägg.

UPPDATERING: Enligt nya uppgifter från polisen är det en butiksanställd, inte en väktare, som skadats med någon form av stickvapen i samband med rånet.

LÄS ÄVEN: Personal stickskadad vid rån mot matbutik

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Filmaren som väljer Spånga framför New York

Nyheter Så gick det till när 20-åringen vann pris för sin första långfilm En olycka fick Spångas senaste stjärnskott Robin Sherlock Holm, 20 år, att inse att ingen tid finns att spilla när det gäller drömmar. Nu har han vunnit pris för sin första film.fredag 23/2 15:33

Weekend-lista: Helgens aktiviteter i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Hyr skidor gratis ✓Ät semmelmuffins med en katt ✓Barnteater med jonglör Nej, nej, nej. Inte kan du sitta still när det finns SÅHÄR mycket att göra i Västerort och Järfälla. Se så! Ut och ät en semmelmuffins med en katt!fredag 23/2 15:14