Rättegången mot 20-åringen pågår i Solna tingsrätt. Foto: Charlotte Årling

Män hittades misshandlade och nakna – nu pågår rättegången

I juni misshandlades två män i en park i Traneberg. Nu pågår rättegången mot en 20-årig man som åtalas för försök till mord alternativt synnerligen grov misshandel, skriver Metro.

  • Publicerad 10:03, 10 jan 2018

I mitten av juni hittades en misshandlad och avklädd man i en trappuppgång i Traneberg. Han och en annan man hade då blivit misshandlade av flera gärningsmän i en park i närheten. När polisen kom till platsen hittades den andra misshandlade mannen i parken.

Naken man grovt misshandlad av okända män

Männen är halvbröder och under samma dygn hade den ena av dem inbrott i sin lägenhet. Han ska då ha bestulits på två Ipads och 50 000 kronor i kontanter, enligt stämningsansökan.

– De blev misshandlade och avklädda. En av dem lyckades dock ta sig till en trappuppgång. Han var lite mindre illa däran än den andre målsäganden som anträffades i en park, säger åklagare Anna Lilje till Metro.

Rättegången pågår

Nu pågår rättegången i Solna tingsrätt mot en 20-årig man som åtalats för försök till mord alternativt synnerligen grov misshandel mot den ena mannen. När det gäller misshandeln av den andra mannen står 20-åringen åtalad för grov misshandel. 20-åringen och de misshandlade männen ska inte ha känt varandra sedan tidigare.

20-åringen häktades redan dagen efter misshandeln men försattes på fri fot efter några dagar. Men i december häktades han igen vilket enligt åklagaren beror på att det tillkommit ny bevisning som stärkte misstankarna mot honom.

– Då hade vi fått svar och det finns teknisk bevisning som jag menar styrker att han är en av gärningsmännen. Ett vittne lämnade även nya uppgifter som stärkte misstankarna, säger Anna Lilje till Metro.

20-åringen åtalas även för inbrottet och ett rån samt ett rånförsök som ska ha skett i augusti 2016. Enligt Metro nekar mannen till samtliga anklagelser.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Besvikelsen – ingen valborgseld i Riddersvik i år

Därför bryts traditionen Efter 28 år av valborgsfirande i Riddervik tvingas nu föreningen bakom det att ställa in årets arrangemang. Orsaken: Ingen ville hjälpa till att vakta elden.torsdag 19/4 14:46

Hani är Spångas nya torghandlare

Tar över försäljningen på torget Nu doftar det jordgubbar på Spånga torg igen! Vi hälsade på Spångas nya torghandlare, Hani Hanna från Kista, som tagit över platsen efter Emin Tursak.onsdag 18/4 17:19