Engagerad. Trafikkontoret måste se om stoppförbudet, menar Yvonne Fernell Ingelström (M). Foto: Claes Amrén

"Man tänker inte på konsekvenserna för handlarna"

"En oöverlagd tankevurpa". Detta kallar ledamoten i fullmäktige, tillika Nockebybon, Yvonne Fernell Ingelström (M), stoppförbudet i Nockeby. Nu driver hon själv frågan om att upphäva förbudet.

  • Publicerad 16:51, 11 okt 2017

Man måste ha lite företagarglasögon på sig

Det kritiserade stoppförbudet på Nockeby torg har fått även politiker att vakna. Yvonne Fernell Ingelström är ledamot för Moderaterna i kommunfullmäktige. Och Nockebybo. Hon anser att stoppförbudet är ett stort problem.

– Det här är ytterligare ett exempel på att man inte tänker på konsekvenserna för handlare och kunder på torget. Man måste ha lite företagarglasögon på sig när man beslutar om sånt här, säger hon.

Brommaborna skiter fullständigt i nya stoppförbudet

Att så många platser försvinner känns helt fel menar hon, istället borde det räckt med att bara ett par försågs med stoppförbud.

– Som boende i området, och som moderat, anser jag att man måste kunna lösa det här på ett mer flexibelt sätt, säger hon.

Arriva om p-anarkin i Nockeby: "Kan hitta en medelväg"

Samtidigt har bland annat parkeringen utanför mataffären Engströms försetts med två-timmarsparkering. Innan var den oreglerad vilket gjorde att vissa missbrukade parkeringen, enligt trafikkontoret.

Räcker inte det för att få mer ruljans på bilarna?

– Det ligger säkert något i det, men att stänga flera parkeringsplatser på torget och sedan hänvisa till att parkeringsplatserna utanför affären har missbrukats – det känns helt missriktat, säger Yvonne Fernell Ingelström.

Nu vill hon se en ändring.

– Det är en oöverlagd tankevurpa. Jag tycker man får titta på det här en gång till från trafikkontorets sida. Jag driver den här frågan från och med nu, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Woop woop! Det här händer i helgen i Västerort och Järfälla

✓Prova på-yoga ✓Mat- och kulturfestival ✓Livemusik Ääääntligen är den här, helgen! Och vi har förstås samlat alla tips på aktiviteter runt om i Västerort och Järfälla.fredag 16/3 15:27

Enorma brister i skandalbostäderna i Spånga

Kritik mot bygget: "Blir ledsen av att vara här" El, vatten och värme – inget av det fanns på plats när studenten Anna kom till sin lägenhet på inflyttningsdagen. Prime living hävdar att de informerat studenterna att lägenheterna inte var...fredag 16/3 13:33