En person fördes till sjukhus med ambulans efter en olycka på byggarbetsplats i Råcksta igår. Foto: Sacharias Källdén

Man till sjukhus efter arbetsplatsolycka i Råcksta

Igår vid 18-tiden välte ett flera hundra kilo tungt elskåp över en man på en byggarbetsplats på Råcksta gårdsväg. Mannen fick föras till sjukhus med ambulans, med oklara skador.

  • Publicerad 11:16, 7 mar 2018

Olyckan inträffade på en byggarbetsplats vid Råcksta gårdsväg när ett elskåp skulle flyttas med en lyftkran och släppte från kranen. Skåpet välte över en man som fick föras med ambulans till sjukhus.

– Som jag förstår det har någon form av surrning släppt. Mannen var vaken och talbar när han fördes till sjukhus. Skåpet väger flera hundra kilo så det man fruktar är att han har fått inre skador, säger Håkan Thor på Vällingbypolisen.

Oklart skadeläge

I nuläget är mannens skadeläge fortfarande oklart. En anmälan om vållande till kroppsskada i samband med arbetsolycka är upprättat.

Så många arbetsplatsolyckor anmäldes förra året

Vållande till kroppsskada i samband med arbetsplatsolycka:

2017: 115

2016: 107

2015: 131

Vållande till annans död i samband med arbetsplatsolycka:

2017: 0

2016: 0

2016: 5

Framkallande av fara för annan, framkallande av fara för arbetstagare:

2017: 7

2016: 16

2016: 9

Källa: BRÅ. Siffrorna gäller antal anmälningar i Stockholm för alla arbetsplatser, inte bara byggarbetsplatser. Siffrorna för 2017 är preliminära.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Snabba beslut i kvällens kommunfullmäktige

Nyheter LISTA: Här är ärendena som klubbades Besluten klubbades i rask takt under måndagens möte i kommunfullmäktige. Det var egentligen bara i frågan om Tekniska nämndhuset som det hettade till på allvar. Kvällen visade också med stor...måndag 19/3 21:59

Stort bråk i City – två personer skadade

Nyheter Flera polispatruller på plats utanför McDonalds Flera personer började slåss utanför McDonalds på Vasagatan på måndagskvällen. Två personer ska ha blivit skadade.måndag 19/3 21:17