Så här ser det ut på Värtavägen - men skylten ljuger. Först i mitten av september är arbetet klart. Foto: Johann Bernövall

Mardrömsbeskedet: Avstängningen på Värtavägen kvar till i höst

Bygget av den nya cykelbanan på Värtavägen river upp både asfalt och känslor då den hindrar busstrafiken på sträckan. Nu kommer beskedet att perioden för totalavstängningen mellan Brantingsgatan och Kampementsgatan förlängs. Boven i dramat? Ett gäng stenar.

  • Publicerad 16:25, 17 aug 2017

Det är framförallt de indragna busshållplatserna för linje 1 längst sträckan som upprört Östermalmsborna sedan bygget drog igång den 27 juni.

Många äldre personer har hört av sig till Östermalmsnytt och förklarat hur de inte kan ta sig till bland annat Fältöversten för att handla. Och för dessa är det inga goda nyheter som Trafikkontoret nu kommer med.

– Vi är försenade med etappen som pågår nu. Den skulle varit klart den 20 augusti men så blir det inte. I mitten av september räknar vi med att vara klara, säger Jan Halén på Trafikkontoret.

Vad beror förseningen på?

– Det är en hel del gammal gatsten som ska tas bort och det var mer än vi har kunnat beräkna. Arbetet blir mer omfattande än vad vi trodde.

"I händerna på staden"

När denna etapp är klar så flyttar arbetet till en andra delar av Värtavägen, både söder- och norrut, enligt Jan Halén. Hur det fortsatta arbetet kommer påverka busstrafiken är i dagsläget oklart. Jan Halén hänvisar till bussbolaget Keolis som i sin tur menar att man fått besked om att det nuvarande arbetet ska pågå till den 5 september.

– Så fort Värtavägen är framkomlig kommer 1:an att börja köra igen. Vi har ännu inte fått se Trafikkontorets plan för de kommande byggetapperna så det är oklart hur det kommer att påverka oss framöver. Det är dock klart att det kommer att påverka oss fram till sommaren 2018. Vi är i händerna på staden, kan man säga, säger Cecilia Jernehim, presstalesperson på Keolis till Östermalmsnytt.

39 000 kronor per meter – nu byggs Östermalms omtvistade cykelbana

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Politiker hade fel om ökat stök i simhallar

Nyheter M-utspel underkänns Sexuella ofredanden, hot och våld i stadens simhallar ökar. Det basunerade Moderaterna ut och krävde trygghetsvakter på badhusen. Men enligt tjänstemännen på idrottsförvaltningen går statistiken i...fredag 23/2 6:50

Rekordhögt tryck på Eriksdalsbadet

Nyheter Så hanterar badet rusningen Medan stans andra simhallar har stängt har besöksantalet på Eriksdalsbadet skjutit i höjden. Något som chefen Marie Holmquist välkomnar med öppna armar: "Vi kan allt ta emot ännu fler".fredag 23/2 6:40