Dunderklumpen är en av Per Åhlins skapelser. Foto: Per Åhlin

Massor av animerat i Vallentuna Kulturhus

I vår visas olika animerade filmer på kulturhuset. Dessutom blir det utställning med Dunderklumpens "pappa" Per Åhlén, och lokala kulturskoleelever visar sina filmer.

  • Publicerad 15:53, 23 jan 2018

Under våren satsar Vallentuna Kulturhus på temat animation. Dels blir det en utställning om Per Åhlin, som skapat både Dunderklumpen och den välmenande Karl-Bertil Jonsson. Det är också Per Åhlin som gett Alfons, Spöket Laban , Lilla Anna & Långa Farbrorn liv i de animerade versionerna av barnboksfigurerna.

Den andra utställningen visar prov på Kulturskolans elevers egna produktioner. Man får också se hur arbetet med filmframställningen gått till.

Utställningarna visas mellan den 10 februari och den 30 april. Under perioden visas flera animerade filmer, bland annat den japanska filmen Ponyo.

Vid två tillfällen kan barn och unga prova på att animera själva.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ett år med gaypodden: "Många tackar för att vi hjälpt dem"

Nyheter Alexandra från Vallentuna: "För få lesbiska som tog plats" Gaypodden har nyss fyllt ett år och vi har snackat med Vallentunabon Alexandra Malmlund som är en av grundarna till podcasten.fredag 23/2 15:05