Extra stöd. Räknestugorna är öppna för alla. Foto: Mattecentrum

Mattecentrum hoppas på fler från Kungsängen

Mattecentrums räknestugor är i gång i Upplands-Bro. Räknestugan i Bro är välbesökt, men fler önskas till Kungsängen.

  • Publicerad 10:00, 9 dec 2017

Varje tisdag hålls det räknestuga i Bro bibliotek, och varje torsdag i Kungsängens bibliotek. Tiderna som gäller är klockan 17.00-18.50.

Initiativet kommer från elever som framförde förslaget under Demokratidagen i mars. Önskan kunde uppfyllas redan i september, i ett samarbete med Upplands-Bro kommun.

– Mattecentrums idé är att alla ska få en likvärdig kunskapsinhämtning och att vi ska kunna öka kunskaperna och intresset för matematik, säger Jonatan Arblom Sundblad, projektledare.

Öppet för alla

Mattecentrum grundades 2008 av en man vid namn Johan Wendt. Förutom räknestugor så bistår Mattecentrum med digitala tjänster på matteboken.se där det finns räkneexempel.

Räknestugorna riktar sig främst till barn och ungdomar, men är öppna för alla, även för personer som läser på komvux. Den som känner att den behöver extra stöd i matematik tar med sig sin mattebok eller sitt material, och på plats finns ett antal volontärer för att hjälpa dem. Volontärerna kommer ifrån Bro respektive Kungsängen.

– Vi gör utdrag från brottsregistret på alla våra volontärer så de får jobba med barn. Men föräldrar får gärna komma och sitta med, säger Jonatan Arblom Sundblad.

En tid in i räknandet kan Mattecentrum konstatera att omkring ett tiotal återkommande elever dyker upp till tisdagens stugor i Bro, medan det i Kungsängen bara kommer ett par stycken på torsdagarna.

Hoppas på fler

– Jag är inte helt säker på varför, men våra volontärer är väldigt drivna i Bro. Jag tror att informationen att vi finns inte har kommit ut tillräckligt. Vi hoppas på att få fler till Kungsängen, säger Jonatan Arblom Sundblad.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kevin Lyttle gästar Kungsängen

Den 27 januari gästar världsartisten, Kevin Lyttle, Kungsängen Restaurang och Sportbar. Reaktionerna både bland gäster och anställda är starka.onsdag 17/1 11:58

Håbos näringsliv ska bli topp 20 i Sverige

Näringslivet i Håbo kommun har varit ett sorgebarn länge. Nu ska det lyfta rejält de kommande åren. – Vi ska vara en av Sveriges 20 bästa kommuner när det gäller näringslivet, säger Håbo Marknads vd...onsdag 17/1 9:32

Senaste numret

Bålstabladet