Vinyl. En skiva och en mjölk, kanske? Foto: Mimmi Epstein

Matvarubutiken satsar på – vinylskivor

En banan, mensskydd och en vinylskiva, tack! I en matvarubutik på Kungsholmen kan du kombinera ditt matinköp med en klassiker som "The razor's edge" av AC/DC.

  • Publicerad 11:55, 12 mar 2018

Bredvid mensskydden på Coop Daglivs på St Eriksgatan står en back med vinylskivor. Kanske inte den vanligaste synen i en matvarubutik, även om det finns på andra håll.

Här säljs vinylklassiker som AC/DC, Depeche Mode och Ramones. Efter några månader ska skivförsäljningen utvärderas för att se om skivorna lockade Kungsholmsborna.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Vi säljer några då och då, men det är väl ingen som springer benen av sig direkt. Jag tänker att folk inte har något att spela dem på i alla fall. Kanske tapetserar man med dem, säger en säljare som inte vill ha sitt namn i tidningen.

Vilka är det då som står vid skivorna och drömmer sig bort?

– Det är faktiskt mest yngre människor, men naturligtvis finns det en del äldre som tycker att det är nostalgiskt med dessa gamla artister, säger säljaren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Knivigt läge för Kulturskolan på Södermalm

Nyheter Svårt hitta ny lokal efter kicken från Medborgarhuset Sedan Kulturskolan blivit utmanövrerade ur det framtida Medborgarhuset har jakten på likvärdiga lokaler varit allt annat än enkel. I dagsläget finns bara ett alternativ för att dans- och...tisdag 20/3 7:10

Stort bråk i City – två personer skadade

Nyheter Flera polispatruller på plats utanför McDonalds Flera personer började slåss utanför McDonalds på Vasagatan på måndagskvällen. Två personer ska ha blivit skadade.måndag 19/3 21:17