Vinyl. En skiva och en mjölk, kanske? Foto: Mimmi Epstein

Matvarubutiken satsar på – vinylskivor

En banan, mensskydd och en vinylskiva, tack! I en matvarubutik på Kungsholmen kan du kombinera ditt matinköp med en klassiker som "The razor's edge" av AC/DC.

  • Publicerad 11:55, 12 mar 2018

Bredvid mensskydden på Coop Daglivs på St Eriksgatan står en back med vinylskivor. Kanske inte den vanligaste synen i en matvarubutik, även om det finns på andra håll.

Här säljs vinylklassiker som AC/DC, Depeche Mode och Ramones. Efter några månader ska skivförsäljningen utvärderas för att se om skivorna lockade Kungsholmsborna.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Vi säljer några då och då, men det är väl ingen som springer benen av sig direkt. Jag tänker att folk inte har något att spela dem på i alla fall. Kanske tapetserar man med dem, säger en säljare som inte vill ha sitt namn i tidningen.

Vilka är det då som står vid skivorna och drömmer sig bort?

– Det är faktiskt mest yngre människor, men naturligtvis finns det en del äldre som tycker att det är nostalgiskt med dessa gamla artister, säger säljaren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ödehuset på Söder har fått nytt liv

Nyheter Tegelhuset i Fatbursparken – nu fullt med musik Elektronisk indiepop, krautrock, metal och körsång. I flera år har det sagolika 1800-talshuset nedanför Medis ekat tomt. Men sedan en musikförening flyttat in är det helt andra tongångar i Tegelhuset.lördag 24/3 9:00

Nu byggs nya spårvägen i City

Nyheter NYA SKISSER: ✓Helt bilfri gata ✓Ny hållplats vid T-Centralen ✓Fler spårvagnar Bilfria gångstråk och ny slutstation för spårvagnslinjen vid T-Centralen. Bygget av nya Klarabergsgatan ser ut att bli klart tidigare än beräknat – nu läggs rälsen som ska göra spårvagnspendlingen...lördag 24/3 8:50