Larm. Ambulans och två brandbilar åkte till platsen. Foto: Sacharias Källdén

Mc-förare till sjukhus efter olycka i Brottby

Strax innan klockan åtta igår kväll skedde en olycka på Rumsättravägen i Brottby. Boende i området vill nu varna för vägsträckan.

  • Publicerad 11:21, 16 aug 2017

Klockan 19.51 i går, måndag, fick polisen in ett larm om en trafikolycka i närheten av Brollsta golfklubb, på Rumsättravägen i Brottby. 

En boende i området mötte en ambulans och såg två brandbilar på olycksplatsen.

Enligt polisen är det en motorcyklist och en bilist som krockat.

– Mc-föraren är förd till sjukhus. Det är bara han som är skadad, men han är vid liv och talbar. Det står att han har ryggsmärtor, säger Kjell Lindgren, informatör på polisens ledningscentral.

Enligt den närboende som passerade olycksplatsen har boende i området redan för några år sedan försökt få upp skyltar som varnar för att vägen på just denna plats har skymd sikt.

– För några år sedan, fem, sex år sedan skedde en liknande olycka, där en motorcyklist avled. Du ser ingenting där. Håller man inte höger uppe på krönet så smäller det. 

Men några varningsskyltar har det inte blivit. Men nu vill de återigen flagga för det.

– De älskar ju att sätta upp skyltar för kurvor och så vidare. Då kan de väl fan sätta upp en skylt för dold sikt. Det här är nästa allvarliga olycka och det kommer flera, om man inte gör något åt det. 

– Nu kommer det bli ännu mer prat om att det är livsfarligt där. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bråk på Danderyds sjukhus

Nyheter Polis på platsen Vid halv fyra-tiden fick polisen in ett larm om ett bråk på Danderyds sjukhus.tisdag 23/1 16:37

Massor av animerat i Vallentuna Kulturhus

Nyheter "Får se hur filmframställningen gått till" I vår visas olika animerade filmer på kulturhuset. Dessutom blir det utställning med Dunderklumpens "pappa" Per Åhlén, och lokala kulturskoleelever visar sina filmer.tisdag 23/1 15:53