Höjden av blomsterprakt när supersolrosen från Danderyd blommar, Foto: Jonas Söderquist

Megastor solros i Danderyd – så många meter mäter den

Har Jonas Söderquist Danderyds högsta solros? Missa inte sensommarens sista blomsterprakt precis under tunnelbanan mellan Bergshamra och Danderyds sjukhus.

  • Publicerad 10:29, 13 sep 2017

Om man man åker från Bergshamra till Danderyds sjukhus med tunnelbanan kan man se Danderyds kanske högsta solros blicka upp mot en.

Jonas Söderquists granne Ali Javadinia har sått solrosorna på tomten. I år valde han att köpa en sort som ska bli extra stor. Och stor blev den med sina 3,35 meter.

– Inga hemliga gödseltekniker eller liknande har använts, berättar Jonas.

Den ståtliga blomman når över staket och häckar och har uppmärksammats av grannarna som alla tycker att den är väldigt vacker.

– Nu får den stå kvar och så får snön lägga sig över blomman till vintern och fåglarna kan picka i sig fröna, säger Jonas.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tog sig in i Djursholmsvilla – hotade boende med "tillhygge"

Nyheter "Vi är fortfarande på plats" Strax efter luinchtid under lördagen blev en familj i Djursholm bestulna på sin bil. Gärningspersonerna ska tagit sig in i fastigheten och hotade de boende.lördag 23/9 13:49

Miljövänlig höstfest på söndag

Nyheter Att odla nära och att återanvända är två starka trender. Nu på söndag går det att fynda närodlade grönsaker, fårskinn och loppis, på höstfesten i Brottby.fredag 22/9 17:47