Avstängd. Olof Mellberg får se matchen mot Vasalund från läktarplats. Foto: Mikael Andersson

Mellberg avstängd från avgörande match om superettan

Olof Mellberg får inte vara med och coacha BP i "finalen" om superettan på söndag. Detta efter att Mellberg ska ha ropat "sätt dig ner och lär dig svenska" till motståndarlagets assisterande tränare under helgens match mot Nyköping.

  • Publicerad 10:21, 31 okt 2016

När Brommapojkarnas herrar i helgen mötte Nyköping i sin näst sista match i säsongens division ett tappade Mellberg humöret. Enligt Fotbollskanalen.se ska han ha ropat "Sätt dig ner och lär dig svenska" och sedan tillagt "din lille skit" till Nyköpings assisterande tränare Brian Clarhaut.

Händelsen ledde till att Mellberg blev avvisad till läktaren.

"En mindre sak"

Men BP:s klubbdirektör Roberth Björknesjö tonar ner händelsen när Bromma Tidning ringer.

– Det var en mindre sak mellan assisterande tränare i Nyköping och Olof. Assisterande domaren hörde att det var liv mellan dem och då blev Olof avvisad. Det blev kanske lite större än vad det var, säger han.

Enligt honom ska inte Mellberg ha ropat det som står i tidningarna.

– Det är inte den info jag har, säger han, men vill inte gå in på vad som ska ha skrikits istället.

Vilka åtgärder vidtar ni i klubben efter en sån här händelse?

– Det är klart att vi inte står bakom Olofs agerande, det är klart att det inte är okej. Så är det ju. Men vad vi tycker om saker och ting är sådant som vi tar internt, säger Roberth Björknesjö.

Mellbergs avvisning innebär att han inte får vara med när BP möter Vasalund nästa helg i det som blir en avgörande match för om laget ska få ta sig direkt till Superettan eller behöva kvala. Istället får han se matchen från läktarplats.

– Gruppen har tränat ett helt år och Valli (BP:s assisterande tränare reds.anm) har varit med hela säsongen. Spelarna är professionella så det påverkar inte dem och Olof hinner sätta alla förberedelser under veckan, säger Roberth Björknesjö.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

70 år med Spångabornas munnar

"Den klinik som funnits längst på samma plats" Folktandvården i Spånga är äldst i länet, och nu fyller kliniken hela 70 år. Vi hälsade på mottagningen där medarbetarna är stolta över sin historia – och gärna drar anekdoter från förr.måndag 20/11 16:51

Ungdomsförening: "Vi glöms bort när Vita villan görs om"

Blir öppen förskola och parklek När Vita villan nu görs om till parklek och öppen förskola har beskedet från stadsdelen varit att Systrar Runt Hörnet ska få vara kvar. Men föreningen tycker inte att de fått tillräckligt med...måndag 20/11 16:37