Kungsholms- och Stora Essingenbor! Här är parkerna som stadsdelen behöver hjälp med att namnge. Foto: Johann Bernövall

Men hallå, de här parkerna på Kungsholmen heter ju inget!

På Kungsholmen och Stora Essingen finns två parkytor som stadsdelen vill sätta på kartan. Nu kan DU vara med och bestämma vad de ska heta.

  • Publicerad 17:18, 15 jun 2017

Nu gör vi det igen och hjälper Kungsholmen att döpa en park! Vi har tre gånger tidigare, tillsammans med er läsare, sett till att parker och platser på Kungsholmen har fått namn. Då har det bland annat handlat om Karlfeldtsparken, Holmiaparken och Holger Bloms park. Nu är det dags igen. I Kungsholmens nya parkplan föreslår stadsdelsförvaltningen att man ska jobba för att två nya parker ska döpas.

LÄS ÄVEN: Efter våra artiklar: nu SKA kajen på Kungsholmen äntligen få ett namn

– Det här jättekul och ett varmt välkommet initiativ. Tidigare har tidningen hjälpt till med att namnge både parker och till exempel Östra Kungsholmens företagarförening, det tycker vi är ett jättebra sätt för medborgarna att tycka till, säger Arvid Vikman (S), ordförande i Kungsholmens stadsdelsnämnd.

Varför vill ni att de här parkerna ska få "riktiga" namn?

– För att medborgarna ska kunna skapa en relation till platsen helt enkelt. Det är svårt att stämma träff vid "den där gröna platsen", till exempel.

Fredhällsbornas grönskande park vid Fredhällsgatan behöver ett snyggt namn. Skicka in ditt förslag till oss! Foto: Johann Bernövall

Den första är parken som idag kallas "Fredhällsgatans kvarterspark". En park som funnits sedan 1935 men ännu inte fått något officiellt namn. Det vill nu stadsdelen ändra på för att stärka den gröna och täta parkens identitet.

Parken vid Tvärbanan på Stora Essingen ska få ett namn. Foto: Johann Bernövall

Vid tvärbanestationen Stora Essingen, som för tillfället är nedstängd fram till i höst, finns sedan år 2000 en liten park men vacker utsikt över vattnet.

LÄS ÄVEN: Här är alla Stockholms alla gågator och popup-parker i sommar

Idag kallar staden parken för det något torftiga "Tvärbaneplan" men man söker alltså efter ett nytt namn för platsen som förra sommaren användes till projektet Kungsholmen odlar.

Fundera på kammar'n och maila dina namnförslag till vk@direktpress.se.

Kungsholmens parkplan

Här hittar du hela parkplanen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kan Village People rädda bokhandeln Hedengrens?

Nyheter "Inga kunder har strömmat till" Den anrika bokhandeln Hedengrens testar en ny grej inför årets bokrea.fredag 23/2 16:37

Brottartalang på Östermalm i landslaget

Nyheter "På mattan är det alltid krig" Som femåring började Östermalmsbon Georgios Barbanos brottas men först när han var 13 började han gilla sporten på riktigt. Nu, två år senare, är han uttagen till landslaget.fredag 23/2 15:45