ÖVERVAKNING. Allianspartierna vill utöka kameraövervakningen på flera platser i Solna, bland annat vid Friends Arena och Mall of Scandinavia. Foto: Leif Oldenburg

Mer kameraövervakning i Solna

Allianspartierna vill utöka kameraövervakningen i Arenastaden och centrala Solna. Även andra platser kan bli aktuella.

  • Publicerad 15:15, 29 dec 2017

Under förra veckans kommunstyrelse lade Alliansen i Solna ett nämndinitiativ för ökad kameraövervakning kring Friends Arena och Mall of Scandinavia. Båda är platser där mycket människor rör sig och ökad kameraövervakning skulle få en trygghetshöjande effekt, anser Alliansen.

Stadsledningsförvaltningen får nu i uppdrag att i samverkan med polisen och företagen i Arenastaden utreda och därefter ansöka om kameraövervakning vid Stjärntorget och eventuellt andra lämpliga platser i anslutning till Friends Arena och Mall of Scandinavia. Detsamma gäller Solna torg/Solnaplan och andra områden som staden tillsammans med polisen anser angelägna att övervaka.

– Vi har i dag ett samverkansavtal med polisen som innehåller flera åtgärder för att öka tryggheten i den offentliga miljön. Att komplettera våra gemensamma insatser med förstärkt kameraövervakning på utvalda platser kommer bidra till att stävja brott, säger kommunstyrelsens ordförande Pehr Granfalk (M i ett pressmeddelande.

Förra hösten genomförde staden en omfattande trygghetsinventering för att kartlägga var och på vilket sätt Solnaborna upplever otrygghet.

Samverkansavtalet med polisen innehåller ett antal åtgärder för att öka tryggheten i den offentliga miljön med fokus på brottsutsatta platser. Bland annat ska polisen öka fotpatrulleringen. Andra insatser rör bland annat förbättrad belysning, rustande gångtunnlar och klippning av buskage för att skapa tryggare och mer trivsamma boendemiljöer.

Nästa år satsas även tio miljoner kronor på fortsatta trygghetsåtgärder i stadsmiljön.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Cyklist skadad av vajer

Nyheter Uppspänd mellan block i Hagaparken En cyklist skadades på onsdagskvällen av en uppspänd stålvajer i Hagaparken. Vajern hade spänts mellan två betongklumpar på en liten väg vid Hagakullen intill E4.fredag 20/4 13:11

Tidsfrist har getts för återvinning

Nyheter Återvinningscentralen blir kvar på Kvarnkullen året ut. Samtidigt letas alternativ till den kritiserade placeringen på Råsta gärde.torsdag 19/4 9:02