Omtalad. Vargen som det pratas om i Brottbytrakterna. Foto: Mia Hellsten

Mias möte med vargen: "Var skakig en lång tid efter"

Vargen, som rört sig kring Brottbytrakterna har nu fångats på bild i Björndal i Norrtälje, i närheten av gränsen till Vallentuna kommun.

  • Publicerad 17:03, 4 sep 2017

Det var i morse, i dag måndag, som Mia Hellsten stod hemma i köket i Björndal, i närheten av gränsen till Vallentuna, och gjorde frukost.

– Så ser jag att vargen går utanför, sex, sju meter från huset. Av någon anledningen springer jag genom huset och tittar ut på andra sidan och då står den där, säger hon.

För Mia, som även hann fånga vargen på bild, blev det en omtumlande upplevelse.

– Jag blev rädd faktiskt. Jag var skakig en lång tid efter. För det första har vi haft hund här, nu har vi tur att hon precis flyttat, men annars hade hon kunnat legat där ute, säger hon.

I vanliga fall rör hon sig mycket i skog och mark runt omkring i området, och vargmötet kommer att finnas i bakhuvudet.

– Jag gick fram och tillbaka till postlådan i dag, och man tittar sig väldigt mycket omkring. Det kändes läskigt. Att den går in så här nära inpå och så verkar just den här vargen göra. Den verkar vara väldigt orädd, säger Mia Hellsten.

– Men visst, den var här i morse men nu har den väl sprungit vidare någon annanstans.

Enligt Mia Hellsten, som sett varg på väldigt långt håll en gång tidigare, pratas det mycket om vargen i området.

– Det har varit mycket snack grannar emellan i helgen. Och det är ytterligare några här i Björndal som också såg den, säger hon.

– Jag är verkligen för eller emot, jag är ingen varghatare, men sedan är det lite läskigt att den börjar springa in på min tomt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stopp i Löttingetunneln under eftermiddagen

Nyheter Polis var på plats En bil blockerade körfältet i tunneln på Norrortsleden i Täby. Något som stoppade trafiken helt.måndag 20/11 16:50

Täby centrums storsatsning - kör morgonshopping

Nyheter "Vill jobba med oväntade upplevelser" Nu på fredag är det stor shoppingdag på flera platser i världen, så även i Täby, Vallentuna och Danderyd.måndag 20/11 16:39