Pojkarna hade stulit kläder till ett stort värde i Barkarby. Foto: Mostphotos

Minderåriga pojkar stal kläder i en butik i Barkarby

Två minderåriga pojkar upptäcktes på torsdagskvällen i färd med att stjäla kläder från en butik i Barkarby.

  • Publicerad 09:27, 1 sep 2017

Det var vid 19.30-tiden på torsdagen som ordningsvakter i Barkarby kontaktade polis. De var då i full färd med att jaga efter pojkarna, som misstänks ha stulit kläder till ett stort värde.

– Det står att de flåsar väldigt mycket när de ringer in, så de var mitt i jakten. Vi hjälpte bara vakterna att transportera killarna, säger Carina Skagerlind på Stockholmspolisens ledningscentral.

"För unga för att gripas"

Vid 22-tiden stod det klart att inget gripande hade gjorts eftersom det då framkommit att pojkarna inte var straffmyndiga.

– När man väl fick in dem och kollade id så var de för unga för att polisen ska kunna gripa och låsa in dem. Det är andra åtgärder som måste vidtas, som att informera målsägande, säger Carina Skagerlind.

Brottet rubriceras som stöld på grund av det stora värdet på varorna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Storsatsning – nu ska stationen i Jakan bli tryggare

Nyheter "Jag undviker att gå dit på kvällarna" I dagarna pågår en trygghetssatsning i området runt Jakobsberg station. Det efter att både kommunen och polisen har fått indikationer på att området upplevs som otryggt.torsdag 23/11 18:12

Hejdå direkttågen från Järfälla till Tumba

Nyheter ...men vi ses igen i augusti! Ni vet de där sköna direktpendeltågen mellan Järfälla och Tumba som går i rusningstrafiken? Nu är det slut på dem, i alla fall till och med augusti.torsdag 23/11 16:28