Foto: Mostphotos

Minst 30 sägs upp när fabrik stänger i Enköping

Företaget Fläkt Woods AB planerar att stänga sin fabrik i Enköping. Det innebär att samtliga 32 tillsvidareanställda varslas om uppsägning.

  • Publicerad 14:53, 28 feb 2017

Fläkt Woods AB är ett företag innom FläktGroup-koncernen som levererar ventilationslösningar.

Företaget har sitt säte i Jönköping, men även en fabrik i Enköping som främst tillverkar bostadsventilation.

Nu går företaget ut i ett pressmeddelande och berättar att de vill förändra sin organisation. Fläkt Woods AB planerar att stänga fabriken i Enköping under 2017 och flytta all produktion till Jönköping.

Det innebär att samtliga 32 tillsvidareanställda i Enköping varslas om uppsägning, men erbjuds fortsatt anställning på fabriken i Jönköping.

Att flytta produktionen till Jönköping är en del av företagets "strategiska arbete med kunden i fokus".

I pressmeddelandet står att man vill samla företagets kompetens på ett ställe. På så vis utnyttjar Fläkt Woods AB befintliga lokaler, utrustning och personal till max.

Förhandlingar med fackliga parter inletts.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Inbrott på företag som hyr ut maskiner

Nyheter Ett maskinuthyrningsföretagpå Skälbygatan har haft infrott under natten mellan fredag och lördag. – Övervakningsfilm finns, men alla iakttagelser är intressanta, säger närpolischef Jan Håkansson.söndag 22/4 8:53

Lugnt - utom i källarförråden

Nyheter Vårvärmen är här, men fredagen blev ändå mycket lugn i Enköping. Fast ni som har källarförråd kan väl kolla en extra gång så ni sluppit påhälsning.lördag 21/4 9:33