Polisen är på plats vid Källtorpsskolan i Kallhäll och har inlett en förundersökning om mordbrand. Bilden är en genrebild. Foto: Mostphotos

Misstänkt föremål kastades in på skola i Kallhäll

Polisen är just nu på plats på Källtorpsskolan i Kallhäll efter att någon kastat in vad som ser ut som en molotovcocktail genom skolans matsalsfönster.

  • Publicerad 09:39, 16 feb 2018

Strax efter elva på kvällen igår kastades ett föremål in genom ett fönster i Källtorpsskolans matsal.

– Man har kastat in något som ser ut som det man kallar för en molotovcocktail, en flaska med vätska i och en tygbit. Men det finns inga uppgifter om att det ska ha brunnit, säger Albin Näverberg, presstalesperson på Järfällapolisen.

Vid halv tio-tiden på morgonen är polisen på plats i skolan och händelsen rubriceras som försök till mordbrand. På skolan finns övervakningskameror som polisen kommer gå igenom.

"Inte oroliga"

Stämningen på skolan är lugn, enligt biträdande rektor Satu Pennanen.

– Vi har polis och tekniker här så vi gör vad vi kan och vi ser ingen anledning till att inte ha verksamheten som vanlig. Vi kanske behöver skjuta lite på det i tid, men annars är vi inte oroliga.

Hur har personal och elever reagerat?

– Det är inte så många vet ännu vad som hänt i matsalen, polisbilen är här utanför och eleverna kollar lite, men annars är det väldigt lugnt. Jag går just nu runt och informerar personalen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Woop woop! Det här händer i helgen i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Prova på-yoga ✓Mat- och kulturfestival ✓Livemusik Ääääntligen är den här, helgen! Och vi har förstås samlat alla tips på aktiviteter runt om i Västerort och Järfälla.fredag 16/3 15:27

Två personer dömda – för att ha gjutit in kvinna i betong

Nyheter Köpte stora mängder cement Våren 2016 hittades Madelene från Kallhäll död, ingjuten i ett betongblock. I dag kom tingsrättens dom mot den man och kvinna som stått åtalade för brott mot griftefriden.fredag 16/3 15:25