Polisbil Foto: Mostphotos

Misstänkt skottlossning i Danderyd

En person i Danderyd ringde polis i morse och berättade att någon skjutit flera skott mot honom. Fynd på platsen stärker misstankar om att ett mordförsök inträffat.

  • Publicerad 08:49, 10 jan 2017

Polis larmades till Danderyd klockan 06:04 på tisdagsmorgonen sedan en person uppgett att denna blivit beskjuten utomhus av en annan person. Det tilltänkta offret klarade sig utan fysiska skador.

Polis på plats gjorde vissa fynd och har startat en förundersökning om mordförsök. De knackade dörr i området och en teknisk undersökning kommer att genomföras. På polisens länskommunikationscentral vill man inte lämna några fler uppgifter om den misstänkta skottlossningen.

– Vi vill inte delge mer information då vi startat en utredning i ärendet, säger polisens presstalesperson, Eva Nilsson.

Enligt vad Danderyds Nyheter erfar har skjutningen ägt rum i västra delen av kommunen och flera skott ska ha avlossats.

Gärningsmannen flydde från platsen i bil och ännu på förmiddagen hade denna inte gripits.

Vet du mer om händelsen? Berätta gärna för oss på Danderyds Nyheter. Mejla oss på norrort@direktpress.se.

Det var klockan 06:04 under tisdagsmorgonen som polis larmades till, vad Danderyds Nyheter erfar, västra delen av kommunen. Flera skott ska ha avlossats och en person uppgav att hen blivit beskjuten av en annan person. Det tilltänkta offret ska ha klarat sig utan fysiska skador.

Under dagen meddelade polisen att de under utredningsarbetet framkommit uppgifter som gjort att två personer har gripits - samtidigt som den tekniska undersökningen fortfarande pågår.

Polisen är i nuläget förtegen med ytterligare information.

– Vi hänvisar till det som står på polisens hemsida. Det är två som har gripits och är hämtade till förhör och utredningen fortgår, säger Christer Sandström, informationsansvarig på polisen i Roslagen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Skolinspektionen: Jo det var visst fel att hålla fast Oscar

Nyheter "Ingen elev ska vara med om det" Först bedömde skolinspektionen att det var rätt av Täbyskolans personal att hålla ner och fast Oscar mot marken. Nu svänger de i sin bedömning.fredag 7/7 15:00

SE FILMEN: Firandet i omklädningsrummet efter segern

Nyheter "Någon form av finsk vargsång" Vallentuna BK har inte haft den säsongsinledning de hoppats på. Men efter vårsäsongens sista match var det knappast något fel på stämningen.fredag 7/7 10:05