AVSPÄRRAT. Polisen larmades till Hallonbergen där två personer mördades i mars. Foto: Jonas Carlsson

Misstänkt trippelmördare inte allvarligt sjuk

22-åringen som är huvudmisstänkt för de tre morden i Sundbyberg i början på förra året, anses inte ha lidit av en allvarlig psykisk störning.

  • Publicerad 11:32, 8 jan 2018

En ung man sköts ihjäl i slutet av januari och ett par knivdödades vid sin bostad i Hallonbergen i början av mars i fjol.

Åtta personer åtalades för mord och en flera veckor lång rättegång hölls under hösten. Alla morden var oprovocerade och planerade, enligt åklagaren Olof Calmvik.

– Morden har genomförts på ett otroligt grovt och rått sätt. Sättet de har begåtts på medför att man slår i taket i fråga om straffvärde. Vi har svårt att tänka oss allvarligare gärningar än de som rätten nu ska pröva, sa han under slutpläderingen i slutet av november.

För de andra mordåtalade unga männen har åklagaren yrkat på långa fängelsestraff. Den huvudmisstänkte 22-åringen har istället genomgått en större rättspsykiatrisk undersökning.

Resultatet av den visar att han inte lider av en allvarlig psykiatrisk störning. Han har "begått de misstänkta gärningarna under påverkan av en psykisk störning som dock inte är allvarlig", står i ett intyg inlämnat till tingsrätten.

Utlåtandet kommer från Rättsmedicinalverket och kommer att tas upp under den sista delen av rättegången på tisdagseftermiddagen.

Då kommer parterna att argumentera för vilken påföljd mannen ska dömas till. Resultatet av den rättspsykiatriska undersökningen medför att han kan dömas till fängelse.

När domen meddelas är inte bestämt än, men normalt sker det inom ett par eller några veckor efter avslutad förhandling.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Dags för hett derby i division 2

Sport Sundbybergs IK mot Vasalund imorrn lördag På lördagen är det dags för ett stekhett derby i division 2-fotbollen. Solnalaget, tillika seriefavoriten, Vasalunds IF kommer till grannkommunen Sumpan för att försöka hålla sin förlustnolla intakt.fredag 20/4 16:40

Sumpan inte längre super

Nyheter Årets superkommuner har nominerats för fjärde gången. Men nu får inte Sundbyberg vara med längre.fredag 20/4 13:02