"Termovägen har haft en negativ utveckling ända sedan det byggdes" Foto: Järfällahus

Moderaterna: Sälj ut Lilla Ulvsättra i Kallhäll

Moderaterna i Järfälla vill att det kommunala bostadsbolaget Järfällahus avyttrar Lilla Ulvsättra i Kallhäll. "De har inte gjort ett bra jobb med att förvalta området", säger Dan Engstrand (M).

Termovägen i Lilla Ulvsättra behöver en ny förvaltare för att förbättra tryggheten, anser Moderaternas Dan Engstrand. I en motion till kommunstyrelsen vill han därför se en avyttring av de drygt 550 lägenheterna i området, som idag förvaltas av Järfällahus.

– Lilla Ulvsättra är med på polisens lista över utsatta områden, och har haft en negativ utveckling ända sedan det byggdes med mycket kriminalitet. Järfällahus som fastighetsförvaltare har inte gjort ett bra jobb, säger han.

Han vill därför att kommunen och Järfällahus upphandlar med en ny förvaltare.

– Det finns andra bolag som profilerat sig som duktiga på att förbättra den här typen av områden. Vi vill att man gör en upphandling med tydliga kriterier. Den som kan visa på högst ambitioner och bäst resultat är den man borde titta på, säger Dan Engstrand.

"Vill inte ombilda"

Någon ombildning till bostadsrätter är inte aktuell i det förslag som Moderaterna nu kommer med.

– Vi har inte någon ambition att ombilda området, men det har tidigare tagits eniga direktiv om att öppna upp för det vid intresse. Finns det ett uppdrag till Järfällahus och en vilja att ombilda så är det något man kan titta på, säger Dan Engstrand.

Varken kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S) eller Järfällahus ordförande Mikael Jämtsved (MP) ser det dock som aktuellt med en avyttring.

– Från politiskt håll ser vi inga vinster att få in en annan fastighetsförvaltare. Bolaget har att följa ägardirektiv som beslutats av kommunfullmäktige och där finns inte något utrymme för en avyttring, säger Mikael Jämtsved.

Hur ser du på motionen?

– Vi håller inte med motionären om att det här är en väg framåt för området. Vi ska fortsätta jobba med de insatser vi gör och samarbeta med både boende, kommunen och polisen för att fortsätta öka tryggheten i området.

Claes Thunblad säger att han anser att en avyttring vore att sälja bort ansvaret för Lilla Ulvsättra.

– Med stor sannolikhet kommer det här att röstas ner, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Efter vår artikel: Nu stoppar MVC den bisarra bilden

Nyheter Verksamhetschefen: "Bedrövlig bild" Bilden som används som diskussionsunderlag för blivande föräldrar på MVC har väckt starka reaktioner. Nu dras materialet tillbaka, enligt verksamhetschefen.fredag 22/9 14:26

Bisarra bilden chockade deltagare på MVC

Nyheter Otroligt dålig stämning: "Ursäkta, har han stånd?" Ett sätt att starta diskussion eller en illustration av en potentiell våldtäktssituation? Nu skapar bilden som används på träffar för blivande föräldrar i Bromma ramaskri.fredag 22/9 11:25