Nu vill Stockholm stad undersöka förutsättningarna för modulhus i Hässelby. På bilden syns modulhus som tidigare byggts i Fagersjö i södra Stockholm. Foto: Sacharias Källdén

Modulhus för nyanlända kan byggas i Hässelby

Nu vill staden bygga modulhus för nyanlända vid Fyrspannsgatan i Hässelby. Om allt går enligt plan kan bygglovsansökan skickas in i december/januari.

Nu tittar staden på fler möjliga platser att bygga modulhus för nyanlända. En av platserna ligger i Hässelby – gräsytan innan värmeverket nedanför backen vid Fyrspannsgatan i Hässelby.

– Vi ska genomföra markundersökningar för att se vad som finns i marken och hur många huskroppar det i så fall skulle kunna bli tal om. Ifall förutsättningarna finns räknar vi med att kunna ansöka om bygglov hos stadsbyggnadsnämnden i december/januari, säger Anna Mölgård, Stockholms stads samordnare för bostäder till nyanlända.

Lägenheter för familjer

I så fall blir det genomgångsbostäder bestående av lägenheter i storlekarna 1,5, 2 och 3 rum, för familjer som fått uppehållstillstånd. Hyreskontrakten är tillfälliga och förlängs en månad i taget – i max två år.

– Om det blir en bygglovsansökan kommer vi att bjuda in till informationsmöten i samband med det. Färg, form och placering på modulhusen kommer att anpassas efter redan befintliga hus i området, säger Anna Mölgård.

När det gäller modulhus ansöker man alltid om tillfälliga bygglov som gäller i fem år. Först efter markundersökningarna är gjorda vet man hur många huskroppar det i så fall kan bli tal om.

Vid den röda markeringen vill staden bygga modulbostäder för nyanlända. Foto: Stockholm stad

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ovanliga fyndet: Här kan Spångaborna ha snackat med gudarna

Nyheter Amuletter kastades i "önskebrunn" Arkeologer har gjort ett jättefynd av amuletter på utgrävningsplatsen i Hjulsta. Nu tror de att dåtidens Spångabor använt kultplatsen för att komma i kontakt med högre makter.söndag 24/9 9:27

Förslag: Bygg kiosker på pendeln

Nyheter Berlin en förebild Det borde vara lättare att kunna köpa en kopp kaffe i kollektivtrafiken. Det tycker Miljöpartiet som föreslår fler kiosker på de mest trafikerade stationerna.söndag 24/9 9:11