Salen i Alviks medborgarhus är fullsatt under torsdagskvällens nämndmöte. Foto: Ellinor Prawitz

Modulhusen åter på tapeten på kvällens nämndmöte i Bromma

Det var ett ovanligt fullsatt möte i Bromma stadsdelsnämnd under torsdagskvällen. Modulhusen i Beckomberga var återigen på tapeten och politikerna hade stundtals svårt att hålla ordning på mötet.

  • Publicerad 20:09, 16 mar 2017

Frågan ligger i domstol och vi har inget ärende uppe just nu hos oss i Bromma stadsdelsnämnd och det är heller inte vi som beslutar i frågan.

Det var framförallt två byggfrågor som Brommabor hade tagit sig till stadsdelsnämndens möte för under torsdagskvällen.

Den ena frågan gällde den föreslagna bebyggelsen i Nockebyhov, som många boende i närheten motsätter sig.

Men den fråga som återigen tog upp största delen av den öppna frågestunden var de planerade modulhusen för nyanlända i Beckomberga. Ungefär samma frågor som tidigare lyfts av boende lyftes även denna gång. En person i publiken efterfrågade mer transparens, hur man har kommit fram till att bygga dem på just tomten i Beckomberga.

Ny dom kan slå mot modulhus i Beckomberga

– Är det verkligen en demokratisk process det här, att köra över oss som bor här när du vet vilket kraftigt motstånd som finns i området, sa en annan till Cecilia Obermüller (MP) ordförande i Bromma stadsdelsnämnd.

Ingen ordning

Politikerna i nämnden hade stundtals svårt att hålla ordning under frågestunden. Många ropade rätt ut eller talade i mun på varandra.

Cecilia Obermüller fick personligen ta emot mångas ilska. Återigen upplevde folk att de inte fick svar på frågor. Återigen fick också politikerna klargöra vilken roll de har i frågan.

– Frågan ligger i domstol och vi har inget ärende uppe just nu hos oss i Bromma stadsdelsnämnd och det är heller inte vi som beslutar i frågan, sa Cecilia Obermüller bland annat.

Brommamoderat fick nog av modulhuskritiker

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

SE FILMEN: Här tjuvhoppas det i Järfällas nya trampolinpark

Häng med på förhandstitt Imorgon öppnar nordvästra Stockholms första, ordentliga trampolinpark. Vi kikade in på en förhandstitt i lokalerna i Veddesta. Se filmen från vårt besök!torsdag 21/9 16:49

Nya jätteplanen för Sundbyskolan

Avsätter 142 miljoner – byggkaos väntar Staden vill bygga ut Sundbyskolan i Spånga för 142 miljoner. Det innebär att nästan 400 nya elever kommer att kunna börja på skolan.torsdag 21/9 15:02