Modulhusen, som planeras byggas på en grusplan i Vålberga, har överklagats. Till vänster syns bostäder som företaget tidigare byggt i Sundbyberg och till höger skisser på hur det är tänkt att se ut i Kallhäll. Foto/Illustration: Xlnt Living

Modulhusen i Barkarby överklagas

Modulbostäderna i Barkarby har överklagats till länsstyrelsen. Men företaget som ansökt om bygglovet kan ändå påbörja bygget om de vill.

I juni i år fattades beslutet att ge bygglov åt modulbostäder för nyanlända och studenter i Vålberga, Barkarby. Totalt gäller bygglovet från kommunen 88 lägenheter.

Under juli månad har dock beslutet överklagats till länsstyrelsen.

– Vi har sex stycken som överklagat än så länge, säger Amanda Redstorm, arbetsledare på bygglovsenheten.

De som överklagat anser bland annat att modulhusen borde kunna byggas på annan plats, till exempel Barkarbyfältet, och menar att den fotbollsplan som de planeras att byggas på ska få finnas kvar.

Kan börja bygga på egen risk

Men företaget som ansöker om att få bygga de tillfälliga bostäderna kan ändå påbörja arbetet och skicka in handlingar för tekniskt samråd till kommunen.

– Man får alltid bygga på egen risk. Många väljer att avvakta länsstyrelsens beslut, men vi har inte fått någon indikation än från företaget om de vill vänta eller inte, säger Amanda Redstorm.

Beslut dröjer i Kallhäll

Även i Kallhäll finns ett förslag om modulbostäder på en del av Bolindervallens parkering. Där dröjer det innan det kan tas ett politiskt beslut om bygglovet, som skickades in i juni.

– Vi är på väg att skicka ut grannhöranden i Kallhäll, som de berörda kommer att få. Men vi har ingen tidsplan för när det ska upp till beslut, mer än att det kommer att ske någon gång under hösten, säger Amanda Redstorm.

Grönt ljus för modulbostäder i Barkarby

Bygglovet för modulhusen i Kallhäll inskickat

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Efter vår artikel: Nu stoppar MVC den bisarra bilden

Nyheter Verksamhetschefen: "Bedrövlig bild" Bilden som används som diskussionsunderlag för blivande föräldrar på MVC har väckt starka reaktioner. Nu dras materialet tillbaka, enligt verksamhetschefen.fredag 22/9 14:26

Bisarra bilden chockade deltagare på MVC

Nyheter Otroligt dålig stämning: "Ursäkta, har han stånd?" Ett sätt att starta diskussion eller en illustration av en potentiell våldtäktssituation? Nu skapar bilden som används på träffar för blivande föräldrar i Bromma ramaskri.fredag 22/9 11:25