Här, på Älvsjömässans extraparkering, vill staden bygga modulhus för nyanlända. Foto: Sacharias Källdén

Modulhusen i Örby dröjer – har överklagats igen

De planerade modulhusen i Örby dröjer ytterligare. Bygglovet har överklagats vidare och blir inte klart förrän tidigast i sommar.

Bygglovet för de cirka 175 lägenheter för nyanlända som planeras på Älvsjömässans parkering i Örby kommer inte bli helt klart förrän tidigast i sommar. Tidningen berättade i höstas att bygglovet hade överklagats till länsstyrelsen, de avslog dock överklagandet och nu har saken drivits vidare till Mark- och miljödomstolen.

– När det gäller överklaganden till Mark- och miljödomstolen, så brukar erfarenhetsmässigt de flesta ärendena avgöras inom sex månader så vi hoppas på ett beslut någon gång i sommar, säger Anna Mölgård, stadens samordnare för bostäder för nyanlända.

"Evigt jagande efter bostäder"

Planen från början var att husen i Örby redan skulle stå klara, nu har man tvingats lösa det på annat sätt.

– Det är ett evigt jagande efter bostäder som kan passa, och mark där vi kan ställa upp tillfälliga modulhus. Vi söker också lägenhets- eller bostadsrättsinnehavare och fastighetsägare som kan tänka sig att hyra ut enstaka lägenheter och rum, säger Anna Mölgård.

Under året öppnas fyra nya kollektivboenden i Hägersten, Liljeholmen och Farsta. Då delar två eller flera personer på ett rum – det kan vara ett före detta kontor - och man har gemensamma kök och badrum.

Ja till 233 lägenheter i Slaktis

Nyligen gav staden grönt ljus till modulhusen i Slakthusområdet, 233 lägenheter mellan Hallvägen och Trädskolevägen.

– Vi tänker oss främst familjer i modulhusen både där och i Örby, då barnen behöver en fast plats att utgå från när de ska gå i skola eller förskola, säger Anna Mölgård.  

Alla bostäder är till för personer som har fått tillfälligt eller permanent uppehållstillstånd. Stockholms kommun kommer att behöva göra plats för totalt 2 858 personer under 2017, det är 48 fler än förra året.

LÄS ÄVEN

Staden kapar antalet modulhus i Örby – öppnar i stället för studentbostäder

"Vi vill vara en positiv kraft i Örby"

Staden söker bygglov för 200 lägenheter för flyktingar i Slakhusområdet

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nya parken lockar stans skejtare till Älvsjö

Nyheter Unika betonginslag Skateparken i Älvsjö har knappt hunnit öppna än, men hjulen rullar för fullt. Anledningen? En lättillgänglig park i betong med flera nya inslag som är unika i Stockholm.onsdag 26/7 16:12

Grannar rasar mot elljusspår i Majroskogen: "Blir som i Humlegården"

Nyheter Just nu utreds förutsättningarna för ett nytt elljusspår i Majroskogen. Men hela 150 grannar har redan organiserat sig för att stoppa projektet.tisdag 25/7 16:59