Kvar i fängelse. Den 69-årige man som i pressen gick under beteckningen "Slaktaren från Enköping" får inte sitt livstidsstraff tidsbestämt. Foto: Mostphotos

Mördare från Enköping kvar i fängelse

En 69-årig man med rötterna i Enköping har begärt att få sin livstidsdom ändrad till ett tidsbestämt fängelsestraff. Örebro tingsrätt säger nej och ändrar inte till tidsbestämt straff.

  • Publicerad 18:58, 17 jan 2018

Det var 1989 som den förre Enköpingsbon dömdes till fängelse på livstid för fem mord och två fall av mordbrand.

I media kallades han då "Slaktaren från Enköping".

Han hade då, våren 1988, mördat ett par i Stockholm med kniv och strykjärn samt tänt eld på deras lägenhet genom att lägga deras kroppar i sovrummet, hällt bensin över dem och sedan tänt på.

På hösten 1988 gjorde han sig skyldig till ytterligare tre mord i Botkyrka. En man, hans far och en kvinnlig bekant stacks och höggs ihjäl i mannens lägenhet. Även här anlade den Enköpingsättade mannen brand för att dölja sitt brott.

Även 2008 ansökte mannen om att få straffet tidsbestämt, även då fick han avslag på ansökan.

69-åringen sitter på anstalt i Eskilstuna och är en av de personer som suttit fängslade längst tid i Sverige.

Rätten skrev i en utredning 2013 att risken för återfall skulle vara hög om mannen frigavs.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tv-kändis leder årets lokala företagargala

Nyheter Känd från TV. Nu kommer programledaren Sofia Rågenklint till Enköping, för att leda Enköpings största företagargala – Guldliljan.onsdag 21/2 15:47