”Mycket sämre att vara gammal i Sollentuna i dag”

Efter artikeln om Ingrid Erkers problem med snöröjningen har fler personer hört av sig till redaktionen. En av dem är Iris Eriksson, 85 år, som har samma problem.

  • Publicerad 17:11, 1 mar 2013

Iris Eriksson bor på en parallellgata till Ingrid Erkers och känner väl till problemen som snöröjningen för med sig.

– Jag har bott här sedan 1964 och vet att det var mycket bättre förr. Då kunde man ringa till kommunen och få hit en mindre skopa som körde in mot brevlådan och uppfarten. Det går inte längre, säger Iris Eriksson.

Hon är beroende av en rullator för att röra sig, är ensamstående och har varken barn eller barnbarn som kan hjälpa henne med skottningen. När snövallarna byggs upp utanför hennes villa kan hon bli instängd i flera dagar i sträck, utan att vare sig kunna gå ut på promenad eller ens hämta in posten.

– Brevbäraren blir väldigt arg på mig när jag har snövallar framför brevlådan och hemtjänsten får hoppa över snövallarna för att komma in och hjälpa mig. De kan inte köra in på min uppfart, säger Iris Eriksson.

En annan läsare som hört av sig angående snöröjningen är Barbro Andersson som bor på Lyrvägen och berättar att inte heller sidan med gatubelysning hålls ren från snö. Anledningen är felparkerade bilar som hindrar snöplogarna.

– Resultatet blir att exempelvis brandbilar inte kommer fram på vägen och ringer man till kommunen händer ingenting. Man kan tycka att de åtminstone borde lappa felparkerade bilar, säger hon.

Hon tycker också att snöröjarna borde köra bort snön från bostäderna i stället för att valla in den mot gatkanten.

– Varför skaffar man inte ett plogblad som ett V och för bort snön i stället för att dumpa den framför fastigheterna?

Som det är får Barbro Andersson betala flera gånger för att bli av med sina snövallar.

– Förra vintern betalade jag först kommunen via skattesedeln, sedan avgiften i vår samfällighetsförening och privat för snöskottning vid flera tillfällen, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mordmisstänkt åtalas för förskingring

Nyheter Personen som åtalas för det misstänkta styckmordet i Silverdal åtalas nu även för grov förskingring och grovt bokföringsbrott.lördag 23/9 9:15