Koll. 200 samtal ska ringas från Lerum och både hälsningsfraser och serviceanda ska bedömas. Foto: Mostphotos/Hege Hellström

Mystiska "Vallentunabor" från Lerum ska sätta kommunens service på prov

Vallentuna kommun upplever att det är svårt att nå flera av de kommunala verksamheterna per telefon. Nu ska Lerumföretaget Profitel använda så kallade mystery calls för att få en bild av hur det egentligen står till med servicen.

  • Publicerad 14:29, 16 mar 2017

200 samtal ska ringas och både hälsningsfraser och serviceanda ska bedömas. Dessutom kollar man hur lång tid det tar innan en kommunanställd som inte gått att nå återkommer till den som ringt. 

Erik Forsberg på konsultföretaget berättar mer:

– I korthet innebär det att vi ringer till kommunen via olika nummer, som också används av medborgarna, och undersöker vad de olika utfallen av samtalen blir.

Men ni ringer från huvudkontoret i Lerum, då förstår man ju att det är ni med tanke på dialekten.

– Ha ha, vi har personal som talar rikssvenska, skånska och stockholmska. Men det här är heller inte en sådan undersökning som kräver lokal kunskap utan handlar mer om tillgänglighetsaspekten: Hur långa är svarstiderna, kopplas vi till ett mobilsvar, ringer folk tillbaka?

Exakt när de planterade Vallentunamullvadarna kommer att ringa kommunen är, inte helt överraskande, hemligt. "Någon gång i vår". Så alla som svarar i telefon "i vår" får vara extra vaksamma efter Göteborgsliknande dialektnyanser eller dåliga skämt. Eller helt enkelt ge en riktigt bra service till alla. Jämt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Polisen nedringd efter kraftig smäll i Täby

Nyheter Grannar larmade vid 23.30 Det var många personer som larmade polisen vid klockan 23.30 under torsdagen efter att en kraftig smäll hörts på Åkerbyägen i Täby.fredag 23/2 9:14

Säkerhetsrisk i Vallentuna ishall – vakter kallas in

Nyheter "Man har inte vetat hur farligt det är" Taket i ishallen i Vallentuna är brandfarligt. Så till den grad att väktare och brandvakter kallas in.torsdag 22/2 17:16