Hållbarhet. Nya Lidl byggs enligt en hög miljöstandard. Foto: Mostphotos

När öppnar nya Lidl-butiken egentligen?

Många undrar när nya Lidl-butiken i Norrboda öppnar. Det kan dessvärre Lidl inte svara på i dagsläget, men de kan förklara varför bygget dröjer.

  • Publicerad 12:05, 13 jun 2017

Den nya Lidl-butiken i Norrboda-Brunna handelsområde hade planerats att öppna under våren 2017, men bygget blir fördröjt.

Anledningen till att det dröjer är att butiken ska bli ytterst hållbar.

– Att bygga så hållbart och utifrån så många aspekter som ska uppnås för denna tuffa miljöstandard har tyvärr dragit ut något på tiden, säger Therése Hultén, PR- och pressansvarig på Lidl.

Miljöcertifierad

Den nya butiken i Upplands-Bro har erhållit den högsta nivån, Outstanding, i miljöcertifieringen BREEAM. Butiken blir Lidls andra i Sverige att uppnå högsta nivån, och Lidl är alltjämt ensam i Sverige inom detaljhandeln om att uppnå certifieringens högsta nivå, skriver Lidl i ett pressmeddelande från januari.

Solceller, laddstolpar samt att anlägga ekozoner på tomten är bara några exempel på det åtagande som certifieringen innebär vid butiken i Upplands-Bro.

– Vi hoppas att Upplands-Bro-borna och övriga som ivrigt inväntar butiken har förståelse för detta och ser fram emot sin kommande gröna butik. I dagsläget vill vi inte specificera något exakt datum för öppnande men jobbar för att det ska ske så snart som möjligt, säger Therése Hultén. 

BREEAM

BREAAM står för BRE Environmental Assessment Method, och är ett miljöcertifieringssystem från Storbritannien.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste numret

Bålstabladet