"Vi kommer att befinna oss mer i Jakobsberg framöver, jämfört med de senaste månaderna", säger Magnus Nilsson, kommunpolis. Foto: Mikael Andersson

Narkotikaförsäljningen ökar i Jakobsberg

Narkotikaförsäljningen i Jakobsbergs centrum har ökat under hösten, enligt polisen. För att bekämpa problemet krävs att polisen jobbar uppsökande. Men det har de sällan tid med.

  • Publicerad 12:29, 18 jan 2018

Vi kommer att ha ett ökat fokus nu på Jakobsberg jämfört med de senaste månaderna.

Läsare har hört av sig till tidningen om att narkotikaförsäljning har blivit vanligare, eller åtminstone synligare, runt Jakobsbergs centrum. Nu bekräftar polisen att de ser en ökning.

– Vi vet att där finns unga vuxna som bedriver narkotikahandel och under hösten har det tillkommit nya figurer som har gjort Jakobsberg till sin arena. Det har vuxit gradvis, säger Magnus Nilsson, kommunpolis i Järfälla och Upplands-Bro.

Det som framför allt säljs är cannabis och tramadoltabletter, ett receptbelagt läkemedel som kan beskrivas som syntetiskt morfin.

– Tramadol växer och förekommer i samma miljöer som cannabis, bland ungdomar och unga vuxna, säger Magnus Nilsson.

Hinner inte

Exakt hur mycket större problemet har blivit kan han inte säga.

– Det är lurigt med statistik när det gäller "upptäcktsbrott" som narkotikaförsäljning är. Vi behöver jobba aktivt för att komma åt det, ju mer vi söker desto mer finner vi, säger Magnus Nilsson.

Men Järfällapolisen hinner inte vara i Jakobsbergs centrum så mycket som de själva vill, på grund av underbemanning.

– Vi har områdespoliser som har till uppgift att arbeta förebyggande och inte skickas på 112-larm, men de senaste månaderna har vi haft en alarmerande situation i Bro och vi har varit tvungna att prioritera det, säger han.

Hur ska ni göra för att komma åt problemet med de resurser ni har då?

– Vi kommer att ha ett ökat fokus nu på Jakobsberg jämfört med de senaste månaderna. Vi samverkar också med trygghetsvärdar, ordningsvakter och fältare och hoppas kunna göra det mer organiserat framöver, säger Magnus Nilsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kallhällsnallen Pysen reser jorden runt

Nyheter Skickar hälsningar till barnen på Kolarängskolan Kolarängskolan i Kallhäll placerade nyligen nallen Pysen på Cityterminalen i Stockholm med en lapp som uppmanar folk att ta Pysen med ut i världen. Nu har Pysen redan hunnit besöka London och Arusha...tisdag 20/2 10:16

Sveriges bästa vattenpolospelare kommer från Järfälla

Sport Succéklubben: "Vi har byggt upp en vinnarmentalitet" Vad har årets manliga och årets kvinnliga vattenpolospelare gemensamt? Svar: båda är med i Järfälla simsällskap. Vi hängde med på deras träning och pratade om varför Järfälla gör succé inom just...måndag 19/2 15:49