Emelie Battah, 17, från Jakobsberg deltar i höstens ”Idol” i TV4. Foto: Privat

Nästa "Idol"-stjärna från Jakan: Emelie, 17

Kan det vara dags för nästa "Idol"-vinnare från Järfälla? Kanske, när 17-åriga Emelie Battah från Jakobsberg intar programmet i höst.

  • Publicerad 16:48, 17 aug 2017

Efter "Idol"-vinnaren Lisa Ajax – nu kommer nästa "Idol"-deltagare från Järfälla: Emelie Battah, 17, från Jakobsberg.

– "Idol" har alltid varit något jag velat göra, men det är kanske inte något man tänker att man ska ta tag i. Men det kändes som en kul grej och jag vill stå på scen och sjunga, säger Emelie.

Hur var det att möta juryn?

– Det är mycket värre än vad det ser ut, haha! Man tänker ju att det inte kan vara så svårt med fyra personer som lyssnar istället för en hel publik, men det är det. Jag var en av de sista som fick komma in och sjunga. Det är inte en jätteskön känsla att sitta där hela dagen och vänta!

Hur det går, mer än att hon kommer att vara med i programmet när den förinspelade audition-perioden visas, kan Emelie inte avslöja.

Men drömmen är att bli en popartist i samma kaliber som de stora namnen:

– Jag vill ju bli som en av de största stjärnorna vi har: Beyoncé, Rihanna, Sia. Det är den långsiktiga drömmen eller kanske den mer orimliga drömmen.

Gick musikklass på Tallbohov

​I dagarna börjar Emelie andra året på ekonomiprogrammet på Järfälla gymnasium. Men musiken har länge varit en stor del av vardagen.

– Jag gick Järfälla musikklasser på Tallbohovskolan, och blev intresserad av musiken på det viset – att stå på scen och uppträda.

Och att hon sökt till "Idol" är ingen hemlighet för kompisarna hemma i Järfälla.

– Det var flera som såg mig i reklamen för programmet, och ringde och frågade om jag ska vara med. Jag fick många grattis och lycka till-önskningar!

Kommer de sitta bänkade nu när det drar igång?

– Haha, ja, hela Jakan!

Den 21 augusti drar "Idol" igång i TV4 när auditionturnén visas. Emelie Battah deltar i avsnittet som spelades in i Stockholm.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Låt helgen bli en riktig höjdare i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Star Wars ✓Vernissage ✓Lyxfika ✓Skridskor Star Wars i kyrkan, barnteater med dans och SM i indoor skydiving. Helgmyset når bokstavligen nya höjder i Västerort och Järfälla.fredag 16/2 15:06

Hej Järfällapolitiker! Hur ska du fixa lägenhet till Julia, 19?

Nyheter VALET 2018. Bostadsbristen bland unga Har du passerat tjugo och bor hemma hos föräldrarna? Då är du inte ensam – det gör nämligen var tredje ung vuxen i Stockholms län. Vi tog reda på hur politikerna i Järfällas två största partier vill...fredag 16/2 11:32