FÖRSENINGAR. De tär ännu oklart när trafiken kan vara igång. Foto: privat

Nedriven ledning skapar förseningar för pendeln

En nedriven kontaktledning i Rotebro orsakar förseningar. Som mest kan det dröja 20 minuter extra innan tåget anländer.

  • Publicerad 09:53, 9 jan 2018

En nedriven kontaktledning vid Rotebro station har orsakat förseningar i pendeltågstrafiken längs linje 40,41 och 42 under tisdagsmorgonen.

– Det är förseningar på som mest 20 minuter, men det är inte totalstopp, säger Jesper Pettersson, pressekreterare på SL.

Tekniker ska nu vara på plats för att undersöka vad som orsakat att kontaktledningen fallit ned.

– Någon prognos har vi inte på när det här kan vara åtgärdat. Varför kontaktledningen har rivits ned i det här fallet vet vi inte, säger Josefine Gröndal, pressinformatör på Trafikverket.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tunn och förrädisk is på Norrviken

Nyheter Sjöisen i Norrviken är på vissa håll mycket förrädisk och tunn just nu. Senast i lördags inträffade en olycka när två skridskoåkare gick genom isen. Nu varnar Sollentuna Skridskosällskap för att...fredag 19/1 15:10

Konstsnöspår öppnat på Bisslinge

Nyheter Ett konstsnöspår har länge varit efterlängtat bland Sollentunas längdskidåkare. Nu har ett anlagts vid Bisslinge.fredag 19/1 15:06