DRÖM. Nils Boyer vill jobba som musikalartist som vuxen. Foto: Privat

Nils, 15 år, drömmer om Broadway

15-årige Nils Boyer från Sundbyberg lever sin dröm. Snart ska han medverka i Charles Dickens klassiska ”A Christmas Carol” på Folkoperan.

  • Publicerad 07:00, 1 dec 2017

Nils Boyer minns sin första tid på scen.

– Jag började skådespela när jag var åtta år som statist på Kungliga operan. Mamma frågade om jag ville vara med på audition. Jag gjorde audition, kom med och kände direkt att det var det här jag ville göra, säger Brotorpsbon Nils Boyer.

Musikal och skådespeleri verkar falla sig väldigt naturligt för Nils.

– Jag har alltid sjungit, det har min mamma sagt. När jag var åtta år minns jag också att det var jätteroligt redan då att stå på scen.

Han har varit med ett flertal gånger i just ”A Christmas Carol”, oftast som karaktären Tiny Tim. Men nu när han har blivit lite äldre ska han få spela Tiny Tims storebror Peter Cratchit.

– Han är en väldigt snäll kille som hjälper till. Han är juste, säger Nils Boyer.

Att han spelat föreställningen flera gånger gör naturligtvis att han känner sig hemma. Men det har också gjort att han kunnat träna upp engelskan, eftersom föreställningen är helt på det språket.

– Jag har lärt mig sedan jag var tio år att prata med brittisk accent. Jag pratar inte så när jag pratar engelska hemma, men när jag är på scen anstränger jag mig, förklarar Nils.

Nils Boyer är vid det här laget en van skådespelare och musikalartist. Förutom fyra gånger med ”A Christmas Carol”, så har han medverkat i musikalen Billy Elliott som gav mycket dansträning samt medverkat i musikalen ”Priscilla Queen of the dessert”. Han går i skolan, spelar rugby och har förr spelat fotboll, men hittar ändå mycket tid till att lägga ned på det han älskar allra mest. Han siktar högt.

– Drömmen är så klart att ha en huvudroll på Broadway och det krävs hårt jobb. Man drömmer och jobbar hårt och så får man så får man se vad som händer, säger Nils.

MER A Christmas Carol

”A Christmas Carol” handlr om den snåle Ebenezer Scrooge och utspelar sig under julen i London 1843. En natt uppsöks han av andar som påminner honom om vad han är för sorts människa och att ingen kommer sakna honom när han är borta.

Föreställningen har premiär på Folkoperan den 7 december och spelas under december månad.

Pjäsen framförs på engelska.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Kvinnorygg på väggen lyser upp torget

Nyheter Nybergs torg pryds numera av ett lysande konstverk. I veckan kom ljusprojektionen av två kvinnofigurer upp.fredag 15/12 15:47

Säkrare vinterdäck på bussar i Råsta

Nyheter Bussar i flera av länets kommuner har fått bättre vinterdäck. Solna och Sundbyberg är två av dem.  – Personalen är jätteglada, säger Christer Ekelund, kommunikationschef på Arriva.torsdag 14/12 15:50