Smakprov från nya multisportcentret i Kallhäll. Pelle Eriksson är dock hemlighetsfull med exakt vad som kommer att finnas i arenan: "Vi vill att det ska bli en wowfaktor", säger han. Foto: Pelle Eriksson

Nordens största hinderbana inomhus ska öppna i Kallhäll

Störst, först och bäst? Nu öppnar snart Nordens första multisportcenter i Kallhäll.

  • Publicerad 21:17, 23 sep 2015

Snart slår Nordens första multisportcenter – 800 kvadratmeter stort och 9 meter högt i tak – upp dörrarna i gamla Bolinders industri i Kallhäll. Här jobbar nu initiativtagaren Pelle Eriksson och hans kolleger att färdigställa bygget.

– Tanken är att vi öppnar redan tredje oktober. Vi håller på att bygga nästan varje dag och natt, och väntar in roliga leveranser från halva världen, säger han.

Vad är det ni ska göra här?

– Vi kommer att Nordens första och största inomhushinderbana, en fullstor "ninja warrior"-bana, sådan som man kan se på tv och en crossfitinspirerad anläggning. Sedan blir det kampsport och en 100 kvadratmeter konstgräsyta där man kan köra all typ av bootcampträning och fysträning.

Varför bygger ni just i Kallhäll?

– Det är själva området, det finns ingenting här nu. Jag kände att jag ville tillföra området något och inte bara jaga efter cityfolket.

Vilka kommer att träna hos er tror ni?

– Vi har märkt en jätteblandning. När vi bygger kommer folk in som bor i området som är allt från 16 och upp till 68 år. Först trodde jag att det bara skulle vara eliten som vill springa hinderbana och klättra. Det jag tror tilltalar är att det är ett old school koncept, där folk kan ha ett center som inte bara är gymmaskiner.

Hur ska man göra för att få träna hos er?

– Det kommer att vara som vanligt ett gym, där man kan köpa månadskort och tiokort eller boka med instruktör för att köra en gång.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Dags igen! Pendeltågstrafiken stängs av

Nyheter Tågen kör inte mellan Sundbyberg och Jakobsberg Andas in. Andas ut. I maj stänger Trafikverket återigen av pendeltågstrafiken mellan Sundbyberg och Jakobsberg.torsdag 19/4 12:14

Zombieapokalypsen har kommit – till Bromma

Nyheter Vi testar nya, galna VR-centret i Ulvsunda Gå på äventyr, skjut zombies och avgör hur bra kompisen kommer vara vid en eventuell zombieapokalyps. Vi har testat på det nya VREX-centret i Ulvsunda – det första i sitt slag i hela landet.onsdag 18/4 12:10