ARKIVBILD. Förskolebuss i Örnsberg. Alexandra Dahlin hjälper barnen på bussen. Foto: Linda Gren

Norra Djurgårdsstaden kan få mobil förskola

Med inspiration från sydligare breddgrader kan Norra Djurgårsstaden få en förskolebuss.

  • Publicerad 17:32, 23 jan 2018

2017 gav politikerna i nämnden tjänstemännen i förvaltningen i uppdrag att utreda möjligheten att införskaffa och driva en förskolebuss på Östermalm. I år ska man ta fram en modell för hur en buss skulle kunna knytas till en befintlig lokal och bli en resurs för förskoleverksamheterna i Norra Djurgårdsstaden.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Förvaltningen har varit nere i Skåne och tittat på olika exempel och där har personal och föräldrar varit eld och lågor och tyckt att det är fantastiskt, säger Maria Antonsson (MP), ordförande i stadsdelsnämnden, och fortsätter:

– Det blir ju som en ur och skur-förskola där man även kan gå in i bussen. Tanken är att man hittar några bra och säkra platser att leka på och så alternerar man mellan dem och är ute från nio till tre ungefär.

Att hitta lokaler till förskolor är svårt.

– Vi har ju åkt ut från flera lokaler så det här är också tänkt att vara en extra resurs, säger Maria Antonsson (MP).

När en buss kan börja rulla är dock oklart.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kan Village People rädda bokhandeln Hedengrens?

Nyheter "Inga kunder har strömmat till" Den anrika bokhandeln Hedengrens testar en ny grej inför årets bokrea.fredag 23/2 16:37

Brottartalang på Östermalm i landslaget

Nyheter "På mattan är det alltid krig" Som femåring började Östermalmsbon Georgios Barbanos brottas men först när han var 13 började han gilla sporten på riktigt. Nu, två år senare, är han uttagen till landslaget.fredag 23/2 15:45