LÄCKA. Norrenergi, som har bland annat Sundbybergsverket, utreds av polisen. Foto: Ulrica Andersson

Kommunala fjärrvärmebolaget utreds av polisen

Läckan av miljöfarligt köldmedia hos kommunägda fjärrvärmebolaget Norrenergi utreds av polisen.

  • Publicerad 15:42, 28 nov 2017

Brottsrubriceringen är miljöbrott. Utredningen ska klargöra om olyckan beror på sådan oaktsamhet att det är brottsligt.

Anmälan gjordes av bolagets ägare dagarna efter läckan i början av juli, enligt Daniel Johansson som är gruppchef hos polisens miljöbrottsenhet.

Än så länge håller polisen på att samla in information om vad som hänt.

Daniel Johansson kan inte svara på när utredningen kan tänkas vara klar. Miljöbrottsenheten har många ärenden i förhållande till sin bemanning.

Norrenergi ägs gemensamt av Solna och Sundbybergs stad. De har själva gjort en utredning av händelsen.

Bolaget konstaterar bland annat att säkerheten kunde kontrollerats mer under upphandlingen av kylmaskinen, något vi berättat om tidigare.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kortare tåg efter misstänkt bromsfel

Nyheter Fem av tvärbanans vagnar har tagits ur trafik, på grund av att ett misstänkt bromsfel upptäckts. Kortare tåg kan nu leda till ökad trängsel i rusningen.fredag 16/3 16:25

Frida lyfter flickor i New York

Nyheter I veckan har Frida Jonsson från Stjärnjouren varit hos FN för att träffa andra som arbetar för flickors och kvinnors rättigheter. – Jag ska sprida det till alla våra fantastiska volontärer, vad vi...fredag 16/3 14:51