Kommunen inför officiell flaggvecka under Pride. Foto: Mostphotos

Nu blir Pride officiell flaggvecka i Järfälla

Nu blir Prideveckan officiell flaggvecka i Järfälla. När kommunen förtydligar reglerna för flaggning skrivs Prideveckan in bland de allmänna flaggdagarna.

Sedan ett antal år tillbaka så flaggar Järfälla kommun under Stockholm Pride. Nu beslutar man att göra veckan till en officiell flaggvecka, vilket innebär att regnbågsflaggan kommer att hissas varje år.

– Vi lägger in det i reglerna för flaggning. Det är roligt, men också viktigt att stärka Järfälla som en kommun som inte gör skillnad på människor, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande.

Gäller från oktober

Flaggningen under Prideveckan ska även fortsättningsvis ske i Jakobsberg, på de flaggstänger som står vid Posthuset och kommunhuset.

– Vår policy är att flaggningen sker i centrala Jakobsberg. Men möjligheten finns att flagga på fler ställen i kommunen i framtiden, säger Claes Thunblad.

Från och med oktober ska de nya flaggreglerna gälla.

I framtiden kommer alltså reglerna att gälla Pride, kungliga namnsdagar och födelsedagar, nyårsdagen, påskdagen, 1 maj, veterandagen, pingstdagen, nationaldagen, midsommardagen, valdag, FN-dagen, Gustav Adolfsdagen, Nobeldagen och juldagen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Efter vår artikel: Nu stoppar MVC den bisarra bilden

Nyheter Verksamhetschefen: "Bedrövlig bild" Bilden som används som diskussionsunderlag för blivande föräldrar på MVC har väckt starka reaktioner. Nu dras materialet tillbaka, enligt verksamhetschefen.fredag 22/9 14:26

Bisarra bilden chockade deltagare på MVC

Nyheter Otroligt dålig stämning: "Ursäkta, har han stånd?" Ett sätt att starta diskussion eller en illustration av en potentiell våldtäktssituation? Nu skapar bilden som används på träffar för blivande föräldrar i Bromma ramaskri.fredag 22/9 11:25