Kommunen inför officiell flaggvecka under Pride. Foto: Mostphotos

Nu blir Pride officiell flaggvecka i Järfälla

Nu blir Prideveckan officiell flaggvecka i Järfälla. När kommunen förtydligar reglerna för flaggning skrivs Prideveckan in bland de allmänna flaggdagarna.

  • Publicerad 16:34, 30 aug 2017

Sedan ett antal år tillbaka så flaggar Järfälla kommun under Stockholm Pride. Nu beslutar man att göra veckan till en officiell flaggvecka, vilket innebär att regnbågsflaggan kommer att hissas varje år.

– Vi lägger in det i reglerna för flaggning. Det är roligt, men också viktigt att stärka Järfälla som en kommun som inte gör skillnad på människor, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande.

Gäller från oktober

Flaggningen under Prideveckan ska även fortsättningsvis ske i Jakobsberg, på de flaggstänger som står vid Posthuset och kommunhuset.

– Vår policy är att flaggningen sker i centrala Jakobsberg. Men möjligheten finns att flagga på fler ställen i kommunen i framtiden, säger Claes Thunblad.

Från och med oktober ska de nya flaggreglerna gälla.

I framtiden kommer alltså reglerna att gälla Pride, kungliga namnsdagar och födelsedagar, nyårsdagen, påskdagen, 1 maj, veterandagen, pingstdagen, nationaldagen, midsommardagen, valdag, FN-dagen, Gustav Adolfsdagen, Nobeldagen och juldagen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Låt helgen bli en riktig höjdare i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Star Wars ✓Vernissage ✓Lyxfika ✓Skridskor Star Wars i kyrkan, barnteater med dans och SM i indoor skydiving. Helgmyset når bokstavligen nya höjder i Västerort och Järfälla.fredag 16/2 15:06

Hej Järfällapolitiker! Hur ska du fixa lägenhet till Julia, 19?

Nyheter VALET 2018. Bostadsbristen bland unga Har du passerat tjugo och bor hemma hos föräldrarna? Då är du inte ensam – det gör nämligen var tredje ung vuxen i Stockholms län. Vi tog reda på hur politikerna i Järfällas två största partier vill...fredag 16/2 11:32