Nytt stall. På onsdag 1 november tas första spadtaget för ett nytt stall i Säby. Illustration: Tengbom arkitekter

Nu börjar bygget av nya stallet på Säby gård

Det är några månader försenat – men nästa vecka tas första spadtaget till det nya, 700 kvadratmeter stora stallet.

  • Publicerad 12:03, 27 okt 2017

Ridsugen? Onsdag den 1 november tas det första spadtaget för det nya stallet som ska byggas i Säby gård, som från början var tänkt att börja byggas i våras. Stallet kommer att vara 700 kvadratmeter stort och bestå av 28 boxar.

Så blir nya ridskolan på Säby gård

Det ska placeras längs med vägen in mot Säbys naturreservat, intill det gamla stallet som nyligen renoverades och kommer att finnas kvar.

Planen är att de större hästarna ska bo i det nya stallet och ponnyhästarna i det gamla. Ridskolan kommer att vara igång som vanligt under byggnadstiden, enligt Järfälla Ryttarförening.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Planerade modulhusen i Kallhäll överklagas

Nyheter Oro för ökad trafik Ungdoms- och studentlägenheterna som planeras på Bolinervallens parkering i tillfälliga moduler överklagas. Flera är kritiska till att parkeringsplatser försvinner.tisdag 20/2 16:50

Kallhällsnallen Pysen reser jorden runt

Nyheter Skickar hälsningar till barnen på Kolarängskolan Kolarängskolan i Kallhäll placerade nyligen nallen Pysen på Cityterminalen i Stockholm med en lapp som uppmanar folk att ta Pysen med ut i världen. Nu har Pysen redan hunnit besöka London och Arusha...tisdag 20/2 10:16