Nytorgsfesten hade premiär 1995, då en nioårig Danny Saucedo sålde frukt till besökarna. Nu återupplivas festivalen efter att ha legat nere sedan 1997. "Det känns helt fantastiskt att köra igen", säger arrangören Joakim Stenhammar. Foto: Maja Brand

Nu börjar Nytorgsfesten på Södermalm – här är hela programmet

Den här helgen är det äntligen dags för Nytorgsfesten på Södermalm. "Vi har försökt ha så mycket söderkoppling som möjligt bland artisterna", säger arrangören Joakim Stenhammar.

  • Publicerad 09:00, 12 aug 2017

Tredagarsfestivalen Nytorgsfesten, som äger rum 18-20 augusti, bjuder inte bara på spelningar utan även yoga, barnunderhållning, marknadsstånd och DJ:s. Festivalen är en rejäl energikick för Nytorget, menar arrangören Joakim Stenhammar.
– Nytorget är välbesökt men det känns som det behövs något mer och det sker ingen annan musikfestival av den här storleken där. Jag tror folk saknar och uppskattar det.

Målet har varit att kunna erbjuda en stor variation av musikstilar under festivalen, berättar Joakim Stenhammar.
– Dels har vi Thomas Gylling på fredag, som kör mycket karibiska rytmer och salsa och så blir det lite poppigare på lördag med Danny Saucedo med vänner. Och på söndag blir det mer jazziga toner med Nytorget all star band, med musiker från bland annat Blacknuss, Oddjobb och Bo Kaspers Orkester, säger Joakim Stenhammar.

Efter 20 år: nu återuppstår Nytorgsfesten

Flera av artisterna har koppling till Södermalm, bland annat Louisiana Avenue, Danny Saucedo, Paola i Azure blue feat Paola, samt alla DJ:s.
– Vi har försökt ha så mycket söderkoppling som möjligt bland artisterna, och jag tycker vi lyckats okej. Det finns minst en artist per dag som har koppling till Söder.

Varför ska man gå på Nytorgsfesten?
– Jag tror att vi skapar en annan atmosfär än de andra festivalerna. Det här är lite mer avslappnat, lite flummigare och lite mysigare än de riktigt stora festivalerna. Allt har blivit så stort. Vi vill skapa en bra kvarterfestkänsla, säger Joakim Stenhammar.

Här är hela programmet

Stora scenen:

Fredag 18 aug:

17:45: New Orleans-karnevalståg – ta med blåsinstrument och möt upp vid fontänen

18:00: Louisiana Avenue 

19:00: Thomas Gylling – Mosquito med vänner

Lilla DJ-scenen: Emil & Vänner

Lördag 19 aug:

12:00: J Rex Experience

14:00: Moment

16:00: Smith 'n tell 

18:00: Adrian Modiggård

20:00: Danny med vänner

Lilla DJ-scenen: Pecut (Spy Bar) klockan 12-17 och Eddy Cabrera (Thaiboat) klockan 17-22

Söndag 20 aug:

12:00: Fristaden

14:00: Constine

16:00: Azure blue feat Paola

18:00: Blenda & Kim Koubou 

20:00: Nytorget All Star Band med vänner (med musiker från bland annat Blacknuss, Oddjobb, Bo Kaspers)

Lilla DJ-scenen: Dreamell (Imperiet/Lokal) klockan 12-15, Sara Welff 6-mannaband på gatan klockan 15, slagverksgruppen Masangue Maracatu klockan 16 och DJ klockan 17-22 

Yoga: Lördag och söndag kl 8 på gräsmattan

Barnunderhållning: Söndag kl 13 på gräsmattan

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.