Så här kommer entrén till biblioteket se ut när renoveringen är klar. Illustration: How Arkitekter

Nu börjar renoveringen av bibblan i Jakan

Nu påbörjas renoveringen av Jakobsbergs bibliotek – som ska få en ny hiss, nytt grupprum och en aktivitetsavdelning.

  • Publicerad 12:28, 1 sep 2017

Som vi tidigare berättat om kommer Jakobsbergs bibliotek att få en ny fungerande hiss och en mer tillgänglig entré.

Nu drar renoveringen igång. Den ska också leda till en nya grupprum, ljudzoner med en tyst avdelning och en aktivitetsavdelning.

​– Hyllan, som idag är en tidningsläsesal under dagtid, kommer att vara möjlig att boka för aktiviteter hela dagen. Sedan kommer det att bli en tydligare indelning med bokavdelningar, läsplatser, studieplatser och mötesplatser, säger Kari Wessely, verksamhetsledare.

Allt ska vara klart till den 1 april 2018 och biblioteket kommer att hålla öppet under tiden. Däremot kommer det att påverka den ordinarie verksamheten till viss del.

Under en stor del av renoveringen kommer man att till exempel inte kunna boka datorer.

– Vi kommer bara ha drop in-datorer som man får använda en kvart i taget. Vissa delar kommer vara avspärrade så man kommer inte kunna gå själv i alla hyllor, utan vi hjälper till att hämta och reservera böcker, säger Kari Wessely.

Uppdaterar på hemsidan

När toaletterna ska renoveras senare i höst kommer också de att stängas av en period. Det kommer heller inte att vara någon sagostund på barnavdelningen under helgerna under byggtiden.

Biblioteket kommer att uppdatera hemsidan jarfalla.se/bibliotek och sin Facebooksida med information om verksamheten och öppettiderna.

– Det kan hända att vi måste hålla stängt några enstaka dagar, men vi lägger ut ny information vecka för vecka, säger Kari Wessely.

När vi först rapporterade om renoveringen uppgavs det att den skulle påbörjas under sommaren och stå klart under hösten, men det stämmer alltså inte. Bygget drar igång den 4 september.

Slut på trasig hiss i Jakobsbergs bibliotek – stor renovering på gång

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Låt helgen bli en riktig höjdare i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Star Wars ✓Vernissage ✓Lyxfika ✓Skridskor Star Wars i kyrkan, barnteater med dans och SM i indoor skydiving. Helgmyset når bokstavligen nya höjder i Västerort och Järfälla.fredag 16/2 15:06

Hej Järfällapolitiker! Hur ska du fixa lägenhet till Julia, 19?

Nyheter VALET 2018. Bostadsbristen bland unga Har du passerat tjugo och bor hemma hos föräldrarna? Då är du inte ensam – det gör nämligen var tredje ung vuxen i Stockholms län. Vi tog reda på hur politikerna i Järfällas två största partier vill...fredag 16/2 11:32