Jonas Åkerlund är fåordig och försvinner in i sin kyrka på Majorsgatan. Foto: Michael Toll

Nu bygger Hollywood-kändisen om sin kyrka i Stockholm

För tre år sedan köpte regissören och musikproducenten Jonas Åkerlund en kyrka på Östermalm. Nu påbörjas en stor renovering av byggnaden.

  • Publicerad 13:18, 24 aug 2017

Det var i oktober 2014 som det avslöjades att Jonas Åkerlund slog till och köpte Trefaldighetskyrkan vid Östermalmstorg. Sedan köpet gick igenom i januari 2015 har inget hänt.

Jonas Åkerlund köper kyrka på Östermalm

Men nu har en omfattande renovering dragit igång. En person med insyn i omgörning kan avslöja delar av vad som är på gång.

– Jag vet inte exakt vad som ska göras, men någon form av samlingslokal har jag hört. Kanske med en bostadsdel. Mer vet jag inte, säger personen.

Zlatan köpte Elimkyrkan

Åkerlund på plats

Jonas Åkerlund själv är på plats på Majorsgatan för att följa upp bygget. Han är minst sagt fåordig om vad han planerar göra med sin kyrka.

– Jag säger ingenting än. Vi går ut med det längre fram när det blir officiellt, säger Jonas Åkerlund och smiter snabbt in i en av entréerna.

Rekordpriser: Så dyra blir lyxlyorna i hamamhuset på Södermalm

Trefaldighetskyrkan är kulturminnesförklarad. När köpet genomfördes svarade den dåvarande pastorn Solveig Högberg att Åkerlunds plan var att inrätta "någon form av kulturell verksamhet".

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Politiker hade fel om ökat stök i simhallar

Nyheter M-utspel underkänns Sexuella ofredanden, hot och våld i stadens simhallar ökar. Det basunerade Moderaterna ut och krävde trygghetsvakter på badhusen. Men enligt tjänstemännen på idrottsförvaltningen går statistiken i...fredag 23/2 6:50

Rekordhögt tryck på Eriksdalsbadet

Nyheter Så hanterar badet rusningen Medan stans andra simhallar har stängt har besöksantalet på Eriksdalsbadet skjutit i höjden. Något som chefen Marie Holmquist välkomnar med öppna armar: "Vi kan allt ta emot ännu fler".fredag 23/2 6:40