Astoriahuset har börjat rivas (till vänster). Såhär (till höger) är tanken att det ska se ut sen. Foto: Direktpress/Länsförsäkringar

Nu får Astoriaplanen definitivt ja

Rivningen av Astoriahusets gamla flygel på Nybrogatan är redan igång. Nu väntas även bygglovet för den planerade om- och tillbyggnaden få tummen upp.

  • Publicerad 12:06, 13 mar 2018

Stadens bygglovsavdelning ger tummen upp i ett tjänsteutlåtande som väntas klubbas igenom på stadsbyggnadsnämndens sammanträde på torsdag 22 mars.

Ansökan om bygglov gäller nybyggnad av kontorsbyggnad, påbyggnad på befintligt kontorshus, inredning av nya lägenheter samt ommålning, nya fönster, och balkonger på en befintlig byggnad.

Trots protesterna – nu rivs Astoriahuset

Eftersom bygglovsavdelningen anser att ansökan inte avviker från detaljplanen, som sedan tidigare vunnit laga kraft, så bifaller man ansökan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Rivningen av en del av byggnaden, flygeln från 1800-talet, har tidigare väckt starkt motstånd. Den pågår sedan i januari.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Knivigt läge för Kulturskolan på Södermalm

Nyheter Svårt hitta ny lokal efter kicken från Medborgarhuset Sedan Kulturskolan blivit utmanövrerade ur det framtida Medborgarhuset har jakten på likvärdiga lokaler varit allt annat än enkel. I dagsläget finns bara ett alternativ för att dans- och...tisdag 20/3 7:10

Stort bråk i City – två personer skadade

Nyheter Flera polispatruller på plats utanför McDonalds Flera personer började slåss utanför McDonalds på Vasagatan på måndagskvällen. Två personer ska ha blivit skadade.måndag 19/3 21:17