Astoriahuset har börjat rivas (till vänster). Såhär (till höger) är tanken att det ska se ut sen. Foto: Direktpress/Länsförsäkringar

Nu får Astoriaplanen definitivt ja

Rivningen av Astoriahusets gamla flygel på Nybrogatan är redan igång. Nu väntas även bygglovet för den planerade om- och tillbyggnaden få tummen upp.

  • Publicerad 12:06, 13 mar 2018

Stadens bygglovsavdelning ger tummen upp i ett tjänsteutlåtande som väntas klubbas igenom på stadsbyggnadsnämndens sammanträde på torsdag 22 mars.

Ansökan om bygglov gäller nybyggnad av kontorsbyggnad, påbyggnad på befintligt kontorshus, inredning av nya lägenheter samt ommålning, nya fönster, och balkonger på en befintlig byggnad.

Trots protesterna – nu rivs Astoriahuset

Eftersom bygglovsavdelningen anser att ansökan inte avviker från detaljplanen, som sedan tidigare vunnit laga kraft, så bifaller man ansökan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Rivningen av en del av byggnaden, flygeln från 1800-talet, har tidigare väckt starkt motstånd. Den pågår sedan i januari.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Avslöjar: Dolt bygge bakom mystiska smällar

Nyheter Förklaringen till de kraftiga ljuden som skakat om delar av Södermalm Smällarna som hörts och känts på Söder i veckan har förbryllat både boende och polisen. Nu visar det sig att det rör sig om sprängningar inuti Skinnarviksberget.lördag 17/3 8:53

Populär pub på Söder blir av med tillståndet

Nyheter Får inte längre sälja alkohol En av Södermalms populära kvarterskrogar tappar tillståndet att sälja alkohol. Anledning: ekonomin har missköts grovt, och man har smitit från skattenfredag 16/3 17:10