Snart får Ålstensgatan ett tillskott på torget. Petra Granat äger butiken, Matthias Granat målar väggarna i det som ska bli kafédelen. Foto: Mikael Andersson

Nu får folkkära Ålstensgatan nytt fik

Snacket om en pågående torgdöd i Bromma har nog inte undgått de flesta. Men Brommabon Petra Granat gör nu tvärtom – och öppnar nytt. "Vi bor själva i området och vill bevara Ålstensgatan", säger hon.

  • Publicerad 16:49, 5 feb 2018

Nu får Ålstensgatan ett tillskott på kaféhimlen när butiken Ditt & Datt öppnar fikahörna inne i sin butik.

– Eftersom lokalen är så stor så ville vi ha lite häng där folk kan äta frukost, lunch och fika, säger Petra Granat som driver butiken och snart alltså även ska bli även kaféägare.

Just nu målar Matthias Granat för fullt inne i det som ska komma att bli kafédelen. Och inom den närmaste tiden ska lämpliga leverantörer hittas.

– Man ska kunna ta med sig hela familjen, vissa kan fika medan andra provar kläder och barnen kan komma och äta mellanmål. Tanken är att det ska finnas något för alla, säger Petra.

Att det öppnar nytt på Ålstensgatan glädjer kanske många som oroar sig för att torgen i Bromma utarmas.

– Folk har varit så positiva. Vi bor själva i området och vill bevara Ålstensgatan, allt finns här och det är jättemysigt, säger Petra.

Kaféet ska stå klart den 12 april.

Är torgdöden på väg till Ålsten?

Videobutiken i Ålsten: "Vi är både butik och uppfostringsanstalt"

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Spånga IP:s chef slutar – efter 15 år

"Skidspåren har varit väldigt lyckade" Hallå där Pierre Nystedt, som slutar som anläggningschef på Spånga IP efter femton år. Hur har din tid varit?tisdag 20/2 16:56

Galen succé: tusentals fler besökare till bibblan i Blackeberg

"Jag tror det är ett lyckat koncept" För två år sedan öppnade Brommas medborgarkontor i Blackebergs bibliotek. Sedan dess har antalet besökare på bibblan ökat lavinartat – med närmare 19 000 personer om året.tisdag 20/2 15:45