Nu får Täby sin egen sportbar: "Fokuserar på öl på fat"

The Publics ägare nöjer sig inte med en nattklubb i Täby. Nu öppnar de en pub med fokus på sport och fatöl.

  • Publicerad 17:14, 9 aug 2017

Sommaren 2015 bommade Tegelbruket igen och i november samma år öppnade ägarna restaurangen och baren The Public i en annan lokal i Täby centrum. Redan då hade de planer på att bygga ut och öppna en pub på andra sidan av restaurangen.

– Alla bitar fanns inte på plats med kontraktet och det blev fördröjningar, men vi hade redan från början lokalen i åtanke, säger Elias Gerges, driftansvarig på The Public.

Den nya lokalen är nära 500 kvadratmeter stor, ligger bredvid The Public och har en egen ingång på utsidan av Täby centrum. Stället, som kommer att få namnet The Public beer café, ska bli en pub och sportbar som liksom nattklubben kommer att hålla öppet till klockan tre. Invigningen sker i slutet av augusti eller början av september.

– Vi kommer att ha en smygöppning och har hittills inte pratat så mycket om det, men det kommer finnas mer information om öppningen på sociala medier, säger Elias Gerges.

Han anser själv att Täby saknar just pubar, och hans förhoppning är att puben ska sticka ut i kommunen. Målet är att puben ska kännas avslappnad och vara en plats där folk kan umgås och kolla på sport.

– Vi kommer att ha flera skärmar som visar olika matcher och liknande. Vi kommer att fokusera på öl på fat, och ha pubmat, men även ta inspiration från Europa såsom fransk och engelsk mat, säger Elias Gerges.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Då blir det åka av på Danderyds nya skejtyta

Nyheter "1,5 miljoner är inte så mycket när man pratar om skejtanläggning" En skejtyta på 500 kvadratmeter intill Mörbyskolan ska stå färdig i början av oktober. – Vi vill ha en spektakulär invigning, säger Danderyds fritidschef.fredag 18/8 15:40

Gårdsbutiken i Vallentuna satsar på självbetjäning

Nyheter "Härliga och ärliga människor" På Tarby gård i norra Vallentuna huserar Marianne Holmström och hennes familj. Deras lilla gårdsbutiken har fått uppmärksamhet på sociala medier i veckan.fredag 18/8 14:54