Under sportlovsveckan skapar graffitikonstnären Rikard Olsen ett permanent verk i Västermalmsgallerian. Foto: Mimmi Epstein

Nu får Västermalmsgallerian graffitikonst

Ett permanent graffitikonstverk med inspiration från Pennsylvania har tagit plats på Västermalmsgallerians golv.

  • Publicerad 20:00, 28 feb 2018

I förrgår började Rikard Olsen på ett graffitikonstverk i entrén till Västermalmsgallerian om man kommer från tunnelbanan. Verket kommer att vara där permanent och färdigställs i natt.

– Det blir som en gångväg genom gallerian. Inspirationen kommer från en gammal nedlagd motorväg i Pennsylvania, "Graffiti highway", säger konstnären Rikard Olsen.

Han har jobbat med offentlig utsmyckning i hela sitt yrkesverksamma liv. Dock är det första gången i en galleria.

– Det är jättespännande eftersom det är så mycket folk som passerar. Folk kommer fram och är nyfikna på vad som händer, alla har varit positiva, säger Rikard Olsen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Konstverket blir cirka 40 meter långt och färdigställs i natt vid 02-tiden.

– Vi såg över flera olika sätt att skapa ett mer inbjudande gångstråk och föll för det här. Det är en fin kontrast mot golvet i övrigt och ett överraskande inslag. Vi vill vara med att utveckla stadsdelen och då måste man jobba där man verkar, säger Emma Norén, marknadsansvarig på Västermalmsgallerian.
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De bor, lever och jobbar – på 22 kvadrat

Nyheter Konstnärsparet på Gärdet: "Vi har en ganska snål budget" Konstnärerna Alice Herbst, 25, och Christofer Högman, 23, bor i en etta på Gärdet som också är deras gemensamma ateljé. Just nu lyckas de leva på sin konst.måndag 19/3 11:06

Flytten av knarkskeppet på Söder skjuts upp

Nyheter I dag skulle det utbrunna fartyget forslas bort Den folkskara som i morse slutit upp för att bevittna bortforslingen av det uppmärksammade knarkskeppet i Årstaviken fick vackert gå hem igen. Operationen avbröts – isen är för tjock.måndag 19/3 10:09